HomeDossiersDuurzaamheidSITA en CARE Nederland staan samen sterk

SITA en CARE Nederland staan samen sterk

sitaSITA, één van de grootste afvalverzamelaars en -verwerkers van Nederland gaat in samenwerking met CARE Nederland en de Climate Neutral Group werken aan het compenseren van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij het afvalverwerkingsproces. Daarom lanceert de afvalverwerker SITA Green Label. Bedrijven die kiezen voor SITA Green Label Standard betalen een toeslag van 0,6 % per factuur. Business Development Manager Vincent Mooij: “Met dat geld financieren wij duurzame energieprojecten via de Climate Neutral Group, zodat de afvalverzameling en -verwerking CO2-neutraal is.

Ons uiteindelijke doel is om het afvalverwerkingsproces volledig CO2-neutraal te laten verlopen, maar zover is het nog niet. Tot die tijd willen we compenseren en doorgaan met het reduceren van de CO2-uitstoot. We investeren bijvoorbeeld in hybride- en waterstofmotoren en we kijken hoe onze wagens hun routes met minder diesel kunnen rijden.” Naast SITA Green Label Standard biedt de afvalspecialist ook SITA Green Label Premium. Bedrijven die voor het premiumpakket kiezen, betalen naast de 0,6 % toeslag ook een bijdrage van 1,9 % voor CARE. “Het premiumpakket is een combinatiepakket waarmee bedrijven ook mensen helpen die nu al ernstige moeilijkheden ondervinden door klimaatverandering. Merendeels toch al straatarme mensen”, legt Charles de Klerk, directeur Marketing & Communicatie van SITA uit. “We combineren CO2-neutrale afvalverwerking met een stukje zingeving.” De deelnemende klanten van SITA krijgen een certificaat waarop hun bijdrage wordt vermeld. Mooij:”Het complete bedrag gaat naar CARE en de Climate Neutral Group, de administratie- en wervingskosten zijn voor ons.”

Bedrijven die kiezen voor SITA Green Label Standard betalen een toeslag van 0,6 % per factuur. Business Development Manager Vincent Mooij: “Met dat geld financieren wij duurzame energieprojecten via de Climate Neutral Group, zodat de afvalverzameling en –verwerking CO2-neutraal is. Ons uiteindelijke doel is om het afvalverwerkingsproces volledig CO2-neutraal te laten verlopen, maar zover is het nog niet. Tot die tijd willen we compenseren en doorgaan met het reduceren van de CO2-uitstoot. We investeren bijvoorbeeld in hybride- en waterstofmotoren en we kijken hoe onze wagens hun routes met minder diesel kunnen rijden.”

Naast SITA Green Label Standard biedt de afvalspecialist ook SITA Green Label Premium. Bedrijven die voor het premiumpakket kiezen, betalen naast de 0,6 % toeslag ook een bijdrage van 1,9 % voor CARE. “Het premiumpakket is een combinatiepakket waarmee bedrijven ook mensen helpen die nu al ernstige moeilijkheden ondervinden door klimaatverandering. Merendeels toch al straatarme mensen,”legt Charles de Klerk, directeur Marketing & Communicatie van SITA uit. “We combineren CO2-neutrale afvalverwerking met een stukje zingeving.”

De deelnemende klanten van SITA krijgen een certificaat waarop hun bijdrage wordt vermeld. Mooij: ”Het complete bedrag gaat naar CARE en de Climate Neutral Group, de administratie- en wervingskosten zijn voor ons.”

Bron: OneWorld.nl