HomeDossiersDuurzaamheidScholieren Vinkhuizen ruimen zwerfvuil op

Scholieren Vinkhuizen ruimen zwerfvuil op

Ruim zestig leerlingen van de Wilgenborgh aan de Travertijnstraat gaan vrijdag 16 oktober aan het werk aan de Eelderbaan in Vinkhuizen. De eerstejaars planten onder meer holwortel, vingerhelmbloem, boerenkrokus en winterakoniet. Waar nodig snoeien ze de struiken en bomen. Op de route van de school naar het winkelcentrum, ook wel ‘snoeproute’genoemd, ruimen de leerlingen het zwerfvuil op. De actie start vrijdag om 9 uur bij de school en duurt tot 13.30 uur.

De school heeft de actie voorbereid in samenwerking met de gemeente Groningen. De Wilgenborgh is het Ortho Pedagogisch en Didactisch Centrum van de Christelijke Scholengemeenschap Groningen (CSG). De school geeft onderwijs op VMBO/HAVO niveau aan leerlingen die het regulier onderwijs (nog) niet kunnen volgen vanwege problemen van uiteenlopende aard.

Deze actie is onderdeel van de 72 uur maatschappelijke stage die alle leerlingen lopen. In datzelfde kader verzorgden de tweedejaars leerlingen op donderdag 15 oktober een koffieochtend voor bewoners van zorgcentrum Platina in Vinkhuizen.

De cateringgroep van de school bakte 100 muffins die door andere leerlingen tijdens de koffieochtend werden uitgedeeld. Voor de bewoners hadden ze een spelletjeszeskamp voorbereid en deze afgelopen donderdag samen met de bewoners gespeeld.

Bron: Groninger Internet Courant