HomeDossiersDuurzaamheidRoermond in actie tegen zwerfvuil

Roermond in actie tegen zwerfvuil

Op 6 november a.s. is de aftrap van de BuurtShow. Zo’n 100 kinderen van basisschool ’t Mozaïek, de Peter Donderschool en de Herman Broerenschool zetten zich die middag in voor een schone speeltuin op het dak van de Roertunnel. Arnold Vanderlyde zal de kinderen die dag aanmoedigen in hun strijd tegen het zwerfafval. Ook de zangers Roy Selder en Patrick Gerets zijn hierbij aanwezig.

Op zaterdag 7 november vragen verschillende helden de aandacht van de bewoners rondom het winkelplein op de hoek Kempweg/Keulsebaan omdat rondom het winkelplein veel overlast is van zwerfafval. Na een geslaagde, en vooral schone maand, is het op 12 december dan tijd voor de echte BuurtShow; de feestelijke viering van een schone buurt. Uiteraard zijn ook de helden hierbij weer aanwezig voor het geven van optredens en clinics.

Het project is een pilot van SenterNovem, Stichting Nederland Schoon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Mocht na deze pilot het project een succes blijken, dan zal de Gemeente Roermond in 2010 verder gaan met de organisatie van de BuurtShow, waardoor het een jaarlijkse traditie kan worden.

Bron: Gemeente Roermond/Blik op Nieuws