HomeDossiersDuurzaamheidPlastic inzameling Hoeksche Waard van start

Plastic inzameling Hoeksche Waard van start

Nadat deze zomer bij de bewoners van Korendijk is begonnen met inzameling van plastic verpakkingsafval, zijn nu de overige gemeenten in de Hoeksche Waard aan de beurt. Komende week worden de informatiepakketten bezorgd waarmee in de gehele Hoeksche Waard de inzameling van plastic verpakkingsafval een feit is. In het pakket zit een brief, een folder, een kalender met de inzameldagen tot en met 31 december 2010 en 10 inzamelzakken.

Inzamelzakken

Inmiddels zijn bij bijna alle supermarkten in de Hoeksche Waard distributiepunten gekomen met nieuwe setjes inzamelzakken. Deze zijn gratis verkrijgbaar, maar uitsluitend bestemd voor de kunststofinzameling. De displays zijn duidelijk herkenbaar aan de poster met de oranje ‘plastic hero' op de voorzijde.

Wat mag er in de zak?

Het is voor de recycling van belang dat plastic verpakkingsafval van dezelfde of vergelijkbare soort wordt ingezameld. Er kan veel meer plastic worden ingezameld dan vaak wordt gedacht: plastic flessen en flesjes, shampoo- en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, crèmes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen en boterkuipjes kunnen met een gerust hart in de zak voor plastic afval worden gegooid.

Welke gebieden bij welke datum?

Op 30 november is de aftrap voor de start van kunststofinzameling. Inmiddels hebben dan alle bewoners het informatiepakket ontvangen met daarin een ‘inzamelkalender plastic verpakkingsafval' die loopt vanaf week 49 in 2009 tot en met 31 december 2010 waarop per wijk/woonkern de inzameldagen staan vermeld. De plastic hero zakken worden 1 keer per 4 weken ingezameld.