HomeDossiersDuurzaamheidPlastic afval voortaan scheiden in K5-gemeenten

Plastic afval voortaan scheiden in K5-gemeenten

De gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist gaan vanaf 1 november 2009 plastic afval gescheiden inzamelen. Dit betekent dat alle huishoudens de mogelijkheid krijgen om het plastic verpakkingsafval te scheiden van het huishoudelijk afval. Cyclus haalt in opdracht van deze gemeenten het plastic verpakkingsafval gescheiden op. Inwoners kunnen de afvalzakken met plastic verpakkingsmateriaal ook bij de afvalbrengstations van hun eigen gemeente in speciaal geplaatste containers deponeren.

Alle huishoudens ontvangen half oktober 2009 van Cyclus een startpakket kunststofinzameling met een begeleidende brief, folder en inzamelkalender.

Vanaf 1 januari 2010 moet iedere Nederlandse gemeente haar inwoners de mogelijkheid geven om het plastic verpakkingsafval te scheiden van het huishoudelijk afval. Plastic verpakkingsafval is een afvalstroom die eenvoudig en schoon te scheiden en te recyclen is.

Door middel van de reclamecampagne Plastic Heroes wordt onder andere via tv-commercials en aanplakbiljetten voor deze actie aandacht gevraagd.