HomeDossiersDuurzaamheidPackaging Design for Recycling

Packaging Design for Recycling

Op vrijdag 28 augustus is de samenwerking tussen het NVC en Milgro in het project Packaging Design for Recycling officieel van start gegaan. In dit samenwerkingsproject onderzoeken het NVC en Milgro hoe we de verpakking en het verpakken zó kunnen ontwerpen dat de verpakking aan het eind van zijn leven geen afval wordt, maar juist een waardevolle grondstof. Het project werkt vanuit de drie bekende duurzaamheidsaspecten People, Planet en Profit.

De consument moet het product blijven kopen en begrijpen hoe de verpakking verwijderd moet worden na gebruik (People). De totale keten moet er milieutechnisch op vooruit gaan (Planet; geen productverlies, een betere verwerking van het verpakkingsafval) en alle partijen moeten er in deze crisistijd voldoende geld mee verdienen (Profit).

Bent u geïnteresseerd in deelname, neem dan contact op met Robert Jan ter Morsche (Milgro), telefoon 010-2380310, of Ger Standhardt (NVC) telefoon 0182-512411. Deelname aan het project betekent dat Robert Jan ter Morsche en Ger Standhardt bij uw bedrijf langs komen om de mogelijkheden voor uw verpakkingen en verpakkingsproces te bekijken vanuit het oogpunt van Packaging Design for Recycling.

Bron: NVC