HomeDossiersDuurzaamheidOudpapier-clubs stappen naar raad

Oudpapier-clubs stappen naar raad

Verenigingen, kerken en stichtingen die oud papier inzamelen hebben zich verenigd, op initiatief van de Goede Herderkerk. De gemeente is bezig met een grote uitrolcampagne van de blauwe papiercontainer. Straks wordt in heel Apeldoorn het papier opgehaald door Circulus. De verenigingen en kerken komen daardoor op een zijspoor te staan.

De gemeente heeft ze een subsidievergoeding beloofd als ze in ruil klusjes doen, maar de meeste inzamelaars willen helemaal niets anders doen dan papier inzamelen.

“We gaan ons richten tot de gemeenteraad”, zegt Janny Verbaas van de Goede Herderkerk. Ze riep de inzamelaars op om bij elkaar te komen. “We zijn toch zeker met zo'n twintig organisaties bij elkaar geweest en het was een hele fijne bijeenkomst.”

Helemaal niet agressief, benadrukt Verbaas, maar juist constructief. “We hebben zelfs gelachen”, zegt ze nu. Maar de ondertoon was en bleef serieus. De organisaties willen graag doorgaan met hun vrijwilligerswerk waar ze een centje mee verdienen: het oud papier ophalen.

“Ik schat dat ongeveer de helft door wil gaan. Vooral in de dorpen is de bereidheid groot. Andere clubs hebben niet genoeg vrijwilligers of willen om andere reden niet door.”

De organisaties hebben een commissie benoemd die nu aan de slag gaat.

Bron: De Stentor