HomeDossiersDuurzaamheid"Koop deze week glazen verpakkingen"

“Koop deze week glazen verpakkingen”

“Laat je winkelmandje spreken en vul je favoriete voedingsproducten in glas, een 100 procent duurzaam en recycleerbaar materiaal”. Met die boodschap wordt de eerste ‘week van het Glas' aangekondigd. Voorvechtster van de glazen zaak is onder andere weervrouw Jill Peeters. Jill Peeters – weervrouw, winnares van de titel “beste climatologe” van de 2009 Climate Change Communication Award: “Als kind heb ik geleerd het milieu te beschermen en te respecteren, en hoe kleine daden echt iets kunnen betekenen.

Als moeder wil ik mijn gezin aanmoedigen om met diezelfde gedachte door het leven te gaan. Bovendien blijf ik doen wat ik kan om een rolmodel voor hen te zijn. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik de eerste Choose Glass-week ooit in Brussel mag inluiden. Drukbezette moeders zoals ik zijn voortdurend op zoek naar eenvoudige manieren om groener te zijn. Door voor glazen verpakkingen te kiezen en die daarna te recycleren kunnen we een verschil maken.”

In België vindt deze gelegenheid plaats in het Woluwe Shopping Center in Brussel, waar men van 21 tot 27 september een Glass Shop en een tentoonstelling met glazen kunstwerken kan bewonderen.

“Glas besmet de voeding en de drank niet en helpt je gezin gezond te houden. Glasverpakkingen hebben verder geen andere verspillende verpakkingslagen en kunnen hergebruikt worden. En als je recycleert, dan kan je met één enkele fles genoeg energie besparen om de wasmachine 10 minuten te laten draaien. Als dat niet leuk is…”, voegt Bernard Tirtiaux, Belgisch auteur en glaskunstenaar, toe.

 Bron: HLN