HomeDossiersDuurzaamheidIvarem beloont goede sorteerders

Ivarem beloont goede sorteerders

Ivarem start in oktober met een wedstrijd. Mensen die hun pmd-zak correct gevuld hebben, kunnen er een label aan hangen en een prijs winnen. Sinds april controleert Ivarem strenger op de inhoud van de pmd-zak. Zakken met foute inhoud kregen een rode sticker en bleven staan. Op die manier wil Ivarem het percentage aan verkeerd gesorteerd afval in de pmd-zak doen dalen. Heel wat mensen stoppen verkeerde spullen in de blauwe vuilniszak, waardoor er meer afval is dat niet gerecycleerd kan worden.

Na een intensieve sensibiliseringscampagne en na maanden van strenger controleren, wil Ivarem de goede sorteerders nu belonen voor hun moeite. Door een speciale actie kunnen alle inwoners uit het werkingsgebied van Ivarem kans maken op mooie prijzen indien ze hun pmd-zak goed hebben gesorteerd.

In de Milieuwijzer, die zal verschijnen op 21 september, staat een label afgedrukt dat mensen kunnen uitknippen en invullen. Indien ze menen hun pmd-zak correct te hebben gevuld, mogen ze het label aan de zak bevestigen. Ivarem belooft elke dag bijna 200 zakken apart te verzamelen en één voor één na te kijken. Mensen die de zak correct gevuld hebben, maken zo kans op enkele mooie prijzen. ‘We kiezen bewust voor prijzen die gemaakt zijn uit gerecycleerde materialen die in de pmd-zak zitten', vertelt Jos Boeckx, algemeen directeur van Ivarem. ‘Enkele prijzen zijn een aluminiumfiets en fleecetruien en -sjaals.' De actie loopt van 5 tot 30 oktober.

Bron: Het Nieuwsblad