HomeDossiersDuurzaamheidInzameling plastic verpakkingsmateriaal Bloemendaal gestart

Inzameling plastic verpakkingsmateriaal Bloemendaal gestart

Met een ferme zwaai gooide wethouder Annemieke Schep een goed gevulde plastic inzamelzak in de laadbak van de vuilnisauto van Meerlanden. De wethouder startte hiermee de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal in de gemeente Bloemendaal. Vanaf vandaag zamelt de gemeente maandelijks plastic verpakkingsmateriaal in en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu.  Duurzaamheid is één van de speerpunten van het gemeentelijke beleid.

De recycling van plastic afval levert de grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen en andere producten. Bovendien blijft er minder restafval over. Het plastic verpakkingsmateriaal hoeft niet te worden verbrand en dat scheelt in de uitstoot van CO2. 

De recycling wordt door het bedrijfsleven betaald en kost de inwoners van Bloemendaal niets. Bloemendaal loopt met de inzameling van plastic verpakkingsafval vooruit op de landelijke verplichting voor gemeenten om per 1 januari 2010 de inzameling te faciliteren. “Plastic verpakkingsmateriaal inzamelen, dat doe ik thuis al enige tijd en met veel plezier. Goed voor het milieu, want het wordt hergebruikt voor nieuwe plastic producten. In mijn grijze bak zit nog maar een klein laagje restafval. Het is fijn om te zien, dat veel inwoners van Bloemendaal de verzamelzakken met plastic afval aan de straat hebben gezet”, aldus wethouder Schep.

Bron: AB-Radio