HomeDossiersDuurzaamheidInzamelen plastic op grote schaal start snel

Inzamelen plastic op grote schaal start snel

De Bossche afvalstoffendienst begint op 2 november officieel met het inzamelen van kunststof huishoudelijk verpakkingsafval. Bewoners kunnen dan op veertien locaties plastic verpakkingsafval kwijt. Speciale oranje ondergrondse containers voorzien van een pers staan bij de Helftheuvelpassage, Rompertpassage, Vreeburg, Rivierenplein, Lokerenpassage, Zuiderpassage en in Hintham. Bovengrondse containers zijn er onder meer bij de Molenhoekpassage, Van Roosmalenplein en het Wielsem.

De containers zijn bestemd voor plastic verpakkingsmateriaal zoals plastic zakken, verpakkingen van vleeswaren en kaas of folies van tijdschriften. Ze zijn niet bestemd voor onder meer terpentineflessen, chipsverpakkingen, plastic speelgoed en piepschuim.

Door het scheiden van plastic verpakkingsafval ontstaat een nieuwe grondstof voor de productie van allerlei voorwerpen zoals fleecekleding en tennisballen. Het afval mag ongewassen maar wel leeg worden aangeboden. Vanaf 1 januari 2010 zijn alle gemeenten verplicht het plastic verpakkingsmateriaal gescheiden in te zamelen. Binnenkort worden his-aan-huis informatiepakketten bezorgd.

Bron: Brabants Dagblad