HomeDossiersDuurzaamheidInzamelen kunststof in Raalte van start

Inzamelen kunststof in Raalte van start

ROVA start volgende week in de gemeente Raalte met de inzameling van kunststof verpakkingen. Het ‘startschot' voor de gescheiden kunststofinzameling wordt gegeven door wethouder Haarman. Hij deponeert op maandag 14 september de eerste zakken met kunststof verpakkingen in de huisvuilwagen. Het kunststof afval wordt elke vier weken huis-aan-huis ingezameld. Het afval moet aangeboden worden in speciale plastic zakken.

ROVA heeft eind augustus bij inwoners van de gemeente Raalte een starterspakket bezorgd met informatie over de nieuwe inzameling en een set van 12 zakken voor de kunststofinzameling.

Levering speciale zakken

Uit diverse reacties blijkt dat niet iedereen in de gemeente Raalte een starterspakket heeft ontvangen. ROVA en de gemeente Raalte hebben daarop gezocht naar een oplossing. Vanwege de problemen met de bezorging van de starterspakketten kunnen inwoners eenmalig hun kunststof in andere plastic zakken aan de weg zetten.

De inzameling

Het kan voorkomen dat het kunststofafval op een ander tijdstip of zelfs een andere dag wordt ingezameld. Het kunststofafval wordt namelijk via nieuwe inzamelroutes opgehaald. Het kunststofafval moet vóór 07.00 uur gescheiden worden aangeboden in de speciale plastic zak(ken) op de gebruikelijke containeraanbiedplaats. Plaats afval vóór 07.00 uur en voorkom daarmee dat het afval te laat aan de straat staat en niet meegenomen kan worden tijdens de inzameling.

Kunststof afval in andere zakken wordt niet meegenomen. Ook worden kunststofzakken die vervuild zijn met andere afvalsoorten niet meegenomen. Omdat kunststof vrij licht is, kunnen de zakken bij harde wind of langs wegen waar veel auto's rijden (door de rijwind) soms opwaaien. Knoop de zakken daarom zoveel mogelijk aan elkaar.

Bron: De Stentor