HomeDossiersDuurzaamheidInzamelen afval Teylingen in één systeem

Inzamelen afval Teylingen in één systeem

Wethouder Van der Zon van Teylingen tekende woensdag twee contracten met twee afvalverzamelbedrijven. Per 1 januari zijn gemeenten verplicht om het plastic ( kunststof) gescheiden te verzamelen van het groen- en restafval; op 21 december haalt de firma GP Groot voor de eerste keer in heel Teylingen het kunststof afval op. In het voorjaar 2010 worden de bakken, welke verschillend zijn in de drie dorpen, vervangen door nieuwe bakken.

De inwoners kunnen bij de nieuwe bakken kiezen tussen een grote grijze bak ( 240 liter) en een kleine (140 liter), voorzien van adressticker en een chip. Voor de kleine geldt een lager tarief dan voor de grote. Hiermee wordt de bevolking gestimuleerd het afval zorgvuldiger te scheiden. De firma Sita verzamelt het groen- en restafval.

De wethouder memoreerde dat het op één noemer brengen van de drie verschillende inzamelingssystemen een van de laatste activiteiten van Teylingen is om de drie dorpen tot één gemeente te brengen.

Alle huishoudens krijgen twee bakken; een kleine groene voor het groenafval en een grijze voor het restafval. Voor huishoudens in hoogbouw komt een aparte regeling. Zij die willen, kunnen de huidige bakken houden. Het kunststof afval, verzameld in plastic zakken, wordt opgehaald. Omdat men ervaring wil opdoen met het verzamelen van kunststof, is het contract slechts voor één jaar gesloten.

Bron: Webregio.nl