HomeDossiersDuurzaamheidHarderwijk blijft netjes door inzet serviceteam

Harderwijk blijft netjes door inzet serviceteam

Verpakkingen, papiertjes en plastic. Al deze troep die achtergelaten wordt in het Beekhuizerzand en in de bossen van Harderwijk, wordt momenteel vakkundig opgeruimd. Door het serviceteam Harderwijk. Het serviceteam is bezig om paden in het buitengebied te ontdoen van vuil. Het team, bestaande uit zeven medewerkers, houdt zich naast het schoonmaken van paden ook bezig met het schoonmaken van parkeergarages en verkeersborden. En het zevental ruimt het zwerfvuil op in Harderwijk.

Het serviceteam is een initiatief van Inclusief Gresbo, groenbedrijf ISS en Van der Haar Groenvoorziening en wordt in opdracht van de gemeente Harderwijk en de Sociale dienst Veluwerand uitgevoerd.

Het team bestaat uit medewerkers die om verschillende redenen lange tijd zonder werk hebben gezeten. Een deel van de medewerkers gebruikt de werkzaamheden als een opstap naar een reguliere baan. Andere medewerkers zijn nog niet zover en gebruiken de werkzaamheden als een nuttige dagbesteding.

De medewerkers zijn in elk geval positief over de werkzaamheden in de stad. Stef Keep, unitmanager bij Inclusief Gresbo, vertelt over de ervaringen: “Het serviceteam is erg enthousiast over de werkzaamheden die ze verrichten, omdat het werk erg afwisselend is. Zo prikken ze bijvoorbeeld papier, maar ze zijn ook bezig met machinale werkzaamheden en maken onder andere parkeergarages schoon. We bieden een breed pakket van werkzaamheden aan.”

Inclusief Gresbo hoopt met het serviceteam een dubbele doelstelling te realiseren. Volgens het bedrijf wordt Harderwijk op deze manier een stuk schoner, maar verschaft het tegelijkertijd ook werknemers een toekomstperspectief.

Volgens unitmanager Keep blijft het serviceteam Harderwijk dit jaar nog bezig met het schoonmaken in Harderwijk. In november wordt het project samen met de gemeente geëvalueerd.

Bron: De Stentor