HomeDossiersDuurzaamheidHalsband voor Plastic Heroes afvalzakken

Halsband voor Plastic Heroes afvalzakken

Het Brabantse ontwerp­bureau GBO Design-Engineering heeft een functioneel product ontwikkeld: de Kroonring. Dit is een soort ‘halsband’ voor om lantaarnpalen waar de Plastic Heroes afvalzakken voor kunststof huisafval aan gehangen kunnen worden. Als het aan GBO ligt zal het straatbeeld in Nederland én België binnenkort voorgoed veranderen. De Kroonring is volgens het bureau een logisch vervolg op de introductie van de Plastic Heroes afvalzakken, waarmee sinds enkele maanden in veel gemeenten kunststof huisafval gescheiden ingezameld wordt.

Probleem is echter dat de zakken vol lichtgewicht kunststof verpakkingen in de praktijk makkelijk wind vangen, waardoor ze weg kunnen waaien. Aan de Kroonring hangen de afvalzakken compact bij elkaar.

De Kroonring is organisch van vorm en heeft 6 (of 3) afgeronde knoppen waar de afvalzakken aan gehangen kunnen worden. ‘Vooralsnog is de ring van roestvrijstaal en zijn de knoppen van kunststof, in februari zal een vezelversterkte kunststof ring beschikbaar zijn’, aldus Rob Crins, van GBO Projects. 

Het is Van Gansewinkel geweest, een van de grootste particuliere inzamelaar van huisafval en tevens gespecialiseerd in het recyclen daarvan, die GBO benaderd heeft om mee te denken in een praktische oplossing voor het probleem van de windgevoelige Plastic Heroes afvalzakken.

Bron: Kunststofonline.nl