HomeDossiersDuurzaamheidGescheiden inzameling afval Westland

Gescheiden inzameling afval Westland

Deze week start ook de de gemeente Westland met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Donderdag geeft wethouder Arne Weverling in Honselersdijk de aftrap voor de nieuwe vorm van inzamelen. Westland heeft gekozen voor inzameling door middel van onder- en bovengrondse verzamelcontainers. Alle huishoudens krijgen daarover deze week een informatiepakket in de bus. Op acht plekken verspreid over de gemeente én op de drie gemeentelijke afvalbrengstations (‘s-Gravenzande, Monster en Naaldwijk) worden voorlopig speciale bovengrondse verzamelcontainers geplaatst voor plastic afval.

De verzamelcontainers voor kunststof afval zijn te herkennen aan het oranje poppetje, de ‘Plastic Hero', met de toevoeging ‘plastic verpakkingsafval'. In die containers kunnen de inwoners van Westland plastic verpakkingsafval, van flesjes tot folies en van boterkuipjes tot plastic zakken, kwijt. De gemeente sluit daarmee aan op de landelijke campagne, waarover meer te lezen is op www.plastic-heroes.nl.

In 2010 wordt het aantal plaatsen voor het deponeren van plastic verpakkingsafval uitgebreid van 8 naar 40. De gemeente Westland is van plan de verzamelcontainers ondergronds te plaatsen.

Plastic afval is prima geschikt voor hergebruik. Dat betekent een verminderd gebruik van nieuwe ruwe grondstof voor de plasticproductie. Daarnaast vraagt hergebruik minder energie voor de productie van nieuwe kunststofartikelen. Ingezameld plastic wordt niet verbrand, maar verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten zoals verpakkingsmateriaal, autodashboards, mobiele telefoons, tennisballen en fleecetruien.

Donderdag 12 november geeft wethouder Arne Weverling op het Moddermanplein in Honselersdijk de aftrap voor deze nieuwe vorm van inzamelen.