HomeDossiersDuurzaamheidGeertruidenberg: apart scheiden van kunststof afval

Geertruidenberg: apart scheiden van kunststof afval

De gemeente Geertruidenberg start met ingang van 1 december 2009 met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Naast het scheiden van bijvoorbeeld gft-afval, glas en papier kunt u vanaf dan ook plastic verpakkingen zoals: flessen, flacons, tubes, plastic zakken, bakjes en boterkuipjes scheiden van het overige afval. Hierdoor kan het plastic verpakkingsafval na inzameling worden gerecycled. Zo werkt de gemeente mee aan een schoner milieu.

Gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor het milieu. De recycling van plastic afval levert de grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor de productie van andere artikelen zoals bijvoorbeeld vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding: van afval naar grondstof!

Daarnaast betekent het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval een afname van het volume van het overige afval. Het scheelt dus ruimte in de afvalcontainer.

Inwoners van de gemeente Geertruidenberg kunnen hun plastic verpakkingsafval ongewassen, eventueel met dop, bij voorkeur ingedeukt aanbieden. Daarbij is wel van belang dat het verpakkingsmateriaal leeg is en dat er geen papier, karton of (aluminium) folieresten meer aan zitten.

In de gemeente komen speciale containers voor uw lege plastic verpakkingen. Deze containers zijn geplaatst op locaties waar nu ook al glasbakken en/of kledingcontainers staan, zoals bij winkelcentra, supermarkten en centrale locaties.