HomeDossiersDuurzaamheidDuiven gaat apart plastic verpakkingsmateriaal inzamelen

Duiven gaat apart plastic verpakkingsmateriaal inzamelen

De boodschap dat plastic verpakkingsmateriaal beter gescheiden kan worden is bijna niet te missen. Reclamespotjes en posters wijzen iedereen erop dat lege plastic verpakkingen gebruikt kunnen worden om weer nieuwe kunststof producten van te maken, zoals tennisballen, speelgoed, bumpers etc. Op 5 oktober jl. heeft ook de gemeenteraad van Duiven ingestemd met het apart inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat er op 15 december gestart zal worden met het huis-aan-huis inzamelen.

Inwoners van Duiven krijgen binnenkort een informatiepakket en een stapel plastic zakken waarin het plastic verzameld kan worden. Om de twee weken zullen de zakken vervolgens huis-aan-huis worden opgehaald door Sita.

De gemeente Duiven hoopt samen met alle inwoners de gescheiden inzameling van plastic verpakkingen tot een succes te maken en zo de filosofie van een duurzaam Duiven uit te dragen.

Komende weken zult u via Informeel meer informatie krijgen over de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal in Duiven.