HomeDossiersDuurzaamheidContainers voor plastic afval weer in gebruik

Containers voor plastic afval weer in gebruik

Sinds afgelopen zaterdag is alles weer normaal rond de containers bij onder meer de winkelcentra. Saver ontgrendelde toen in Roosendaal, Halderberge en Bergen op Zoom op zo'n honderd plaatsen de oranje containers. Deze bakken, bestemd voor het plastic afval, waren de afgelopen weken uit voorzorg geblokkeerd. Veel burgers hebben zich gestoord aan de gevolgen daarvan.

Hoewel Saver vooraf had aangekondigd de bakken te sluiten, om in de aanloop naar de jaarwisseling vuurwerkschade te voorkomen, probeerden toch veel mensen hun plastic afval te lozen. Zij lieten hun afval naast de containers achter. Dat zorgde op veel plekken voor een hoop rommel.

“Het lijkt wel alsof de milieustraat is verplaatst. Het is een schande dat ik vanavond in zo'n rommelige omgeving mijn gasten moet ontvangen”, zegt een omwonende van winkelcentrum Tolberg op oudejaarsdag. Een woordvoerder van Saver zegt dat diezelfde dag de losliggende rommel nog wordt opgeruimd.

“Dat doen we op zoveel mogelijk plekken. Vanaf zaterdag zijn de containers weer in gebruik. Wij betreuren het dat we de bakken hebben moeten sluiten, maar daar is na overleg met de gemeente heel bewust voor gekozen.”

Op nieuwjaarsdag was Saver in het centrum al weer heel vroeg in de weer met het opruimen van vuurwerkresten die na het inluiden van het nieuwe jaar op straat zijn achtergebleven.

Bron: BN/DeStem