HomeDossiersDuurzaamheidBovengrondse containers in Hellendoorn voor plastic afval

Bovengrondse containers in Hellendoorn voor plastic afval

Twente Milieu start begin volgende maand met de inzameling van plastic verpakkingsmaterialen in de gemeente Hellendoorn. Eind november gebeurt dat al in Almelo, Haaksbergen, Hof van Twente en Oldenzaal. Het plastic wordt niet zoals in de Sallandse gemeenten die met ROVAwerken huis aan huis ingezameld met plastic zakken, maar moet naar speciale containers worden gebracht.

Op diverse plekken in de gemeente Hellendoorn worden veertien van dergelijke containers geplaatst op goed te bereiken locaties, zoals in de buurt van glasbakken. Ook op het gemeentelijk afvalbrengpunt op industrieterrein 't Lochter komen dergelijke containers. Deze bovengrondse containers zijn een tijdelijke voorziening. Afhankelijk van de inzamelresultaten kunnen deze op termijn worden vervangen door ondergrondse containers.

De inwoners van de vijf bovengenoemde Twentse gemeenten krijgen binnenkort een informatiepakket, waarin wordt uitgelegd hoe en wat er aangeboden kan worden in de speciale containers.

Twente Milieu zorgt voor de totale organisatie, dat wil zeggen de inzameling, de communicatie en de levering van de containers.

Bron: De Stentor