HomeDossiersDuurzaamheidBelgië: zwerfvuilactie basisschool Overijse

België: zwerfvuilactie basisschool Overijse

Maandagmiddag 19 oktober, onder een aangenaam herfstzonnetje, trok juf Stéfanie van het eerste leerjaar met haar hele klas en vol goede moed het Hagaardbos in. Tijdens een eerdere wandeling hadden zij opgemerkt hoe vuil het bos er wel bij lag en besloten toen dat daar dringend iets aan gedaan moest worden. Ze begonnen natuurlijk niet onvoorbereid aan hun avontuur. Ze werden vergezeld door hun milieumascotte Rupsel de klein bever en kregen allemaal een paar stevige werkhandschoenen.

Om het vuil te verzamelen had de klas ook een 6-tal grijptangen en een grote PMD- en restafvalzak meegebracht. Alvorens ze aan de slag gingen werden ze nog even samengeroepen door de juf. Er werd afgesproken wat er juist allemaal in de PMD-zak mag en de leerlingen kregen te horen dat ook het glas apart verzameld moest worden.

De opruimactie werd een groot succes, want er werd heel wat vuil verzamelt en het Hagaardbos ligt er nu weer proper bij! Een dikke proficiat voor juf Stéfanie en haar klas voor het geleverde werk en het mooie eindresultaat!

Zwerfvuil in de vuilbak

Naast de jaarlijkse campagnedag Zwerfvuil in de vuilbak die dit jaar op 14 maart plaats vond en waarbij 160 restafvalzakken en 60 PMD-zakken werden opgehaald, stelt de gemeente Overijse heel het jaar door campagnemateriaal ter beschikking aan scholen, verenigingen en andere vrijwilligers die zelf initiatief willen nemen in de strijd tegen het zwerfvuil.

Zo kunnen initiatiefnemers bij de milieudienst terecht voor beschermende handschoenen, fluo-hesjes, grijptangen en afvalzakken. De klas van Juf Stéfanie gaf hierboven alvast het goede voorbeeld.

Bron: Nieuwsclub.be