HomeDossiersDuurzaamheidBasisschool Overijse ten strijde tegen zwerfvuil

Basisschool Overijse ten strijde tegen zwerfvuil

Onlangs trok juf Stéfanie van het eerste leerjaar van de Gemeentelijke basisschool met haar hele klas het Hagaardbos in voor een gerichte opruimactie. Tijdens een eerdere wandeling hadden ze opgemerkt hoe vuil het bos er wel bij lag. Daar besloten ze iets aan te doen. Alle leerlingen kregen een paar stevige werkhandschoenen. Om het vuil te verzamelen had de klas ook een zestal grijptangen en een grote PMD- en restafvalzakken meegebracht. De opruimactie werd een groot succes: ettelijke kilo's vuil werden opgehaald.

De strijd tegen zwerfvuil is al langer een belangrijk item in de gemeente. Naast de jaarlijkse campagnedag ‘Zwerfvuil in de vuilbak' die op 14 maart plaatsvond, stelt de gemeente Overijse heel het jaar door campagnemateriaal ter beschikking  aan scholen, verenigingen en andere vrijwilligers die zelf initiatief willen nemen in de strijd tegen het zwerfvuil.

Zo kunnen initiatiefnemers bij de milieudienst terecht voor beschermende handschoenen, fluo-hesjes, grijptangen en afvalzakken. De klas van Juf Stéfanie gaf hierboven alvast het goede voorbeeld.

Bron: Zonien.be