Op Seafood 2019 toont Multivac verpakkingsoplossingen die bijdragen aan het verlengen van de houdbaarheid van vis en schaal- en schelpdieren en ervoor zorgen dat het product aantrekkelijk wordt gepresenteerd op het verkooppunt. Naast concepten voor het produceren van vacuümverpakkingen ligt de focus tijdens de beurs ook op verpakkingsoplossingen die voldoen aan de huidige vraag naar recycleerbaarheid en besparing van kunststof bij de productie van voedselverpakkingen.

Het MultiFresh-concept van Multivac biedt een beproefd proces voor het verpakken van voedsel in vacuüm skinverpakkingen. Naast een breed spectrum aan dieptrekverpakkingsmachines en traysealers levert Multivac een uitgebreid assortiment skinfolie. Deze folie is in samenwerking met toonaangevende folieproducenten ontwikkeld en zorgt ervoor dat optimale verpakkingsresultaten worden bereikt. Zelfs voedingsmiddelen met scherpe randen of harde plekken, zoals botten of schelpen, maar ook producten met een hoge uitsteek, kunnen veilig en met een hoogwaardige uitstraling worden verpakt. In Brussel wordt het MultiFresh-proces gedemonstreerd op een dieptrekverpakkingsmachine, die individueel kan worden geconfigureerd, alsook op een compacte, volautomatische traysealer.

De krachtige R 275 MF dieptrekverpakkingsmachine, die op Seafood wordt tentoongesteld, is speciaal ontworpen voor het verpakken van hele vissen in vacuümverpakkingen. Het resultaat: verpakkingen van hoge kwaliteit voor een uitgebreid productassortiment en een hoog productieniveau met maximale efficiëntie.

Voor de productie van MultiFresh trayseal-verpakkingen in kleine tot middelgrote partijen, levert Multivac het ruimtebesparende T 300 MF instapmodel. Deze compacte traysealer kan worden ingezet als multi-track in combinatie met verschillende afvoerbandsystemen. Dankzij de eenvoudige formaatwissel is de machine snel om te bouwen naar verschillende verpakkingsgroottes en vormen. Elektrische aandrijfsystemen voor het tray-transport, de hefeenheid en de folie-afsnijmachine zorgen ervoor dat de machine energie-efficiënt werkt.

Met het PaperBoard assortiment voldoet Multivac aan de stijgende vraag naar plasticbesparende verpakkingsoplossingen. “Bij Seafood verwachten we vooral op dit gebied veel belangstelling van bezoekers”, verklaart Valeska Haux, Vice President Corporate Marketing bij Multivac. Er wordt een reeks concepten getoond die bijdragen aan het besparen van het gebruik van kunststoffen in de verpakkingsproductie, evenals concepten voor het produceren van verpakkingen die voldoen aan de huidige recyclingeisen. Het assortiment van PaperBoard omvat een grote verscheidenheid aan materialen op basis van papiervezels, die Multivac in samenwerking met toonaangevende verpakkingsmateriaalfabrikanten heeft ontwikkeld. PaperBoard is zeer geschikt voor de productie van MAP- en vacuümverpakkingen op dieptrekverpakkingsmachines en traysealers.

Met full-wrap labels biedt Multivac een oplossing voor het efficiënt etiketteren van een breed scala aan verpakkingen. Een transportbandetiketteerder brengt een etiket aan op de bovenkant van de verpakking, vervolgens over beide zijden en tenslotte op de onderzijde. In tegenstelling tot andere etiketteer- of verpakkingssystemen biedt full-wrap-etikettering vele voordelen op het gebied van labelkwaliteit, efficiëntie en presentatie in het verkooppunt. Het proces is zeer flexibel in het gebruik van etiketten van verschillende materialen, in een grote verscheidenheid aan vormen en het zorgt ervoor dat zelfs bij ongebruikelijke verpakkingsvormen een maximale etiketteringskwaliteit wordt bereikt.

www.multivac.nl