Met een ervaring van ruim 35 jaar is de verwerking van vers vlees voor Commandeur Eko Vlees een zaak van ambacht en vakmanschap. In het bedrijf werkt Hans Commandeur samen met zijn vrouw, zoon, slagers en productiemedewerkers aan goede en lekkere biologische vleesproducten. De missie van het bedrijf is om te kunnen werken in een gesloten keten, hiermee wordt de transparantie van het bedrijf bevorderd. Zo weet Commandeur Eko Vlees precies welke weg het vee heeft afgelegd en bij welke boer het vlees vandaan komt. Ook de consument kan deze informatie vandaag de dag inzien met nieuwe QR-codes.
“Alle runderen die voor consumptie bedoeld zijn dragen een oormerk. Zo ook onze biologische koeien. Op het oormerk staat een levensnummer van het rund en een barcode. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij het hele leven volgen van het dier, dit geeft ons inzicht waar het dier geweest is en bij welke boer. Met de QR-code die op het etiket wordt geprint, kunnen deze gegevens nu direct door jou als consument worden opgezocht. Op dit moment werkt de QR-code voor het traceren van het biologisch rundvlees. In de loop van dit jaar wordt het systeem uitgebreid naar het biologisch varkens- en lamsvlees”, legt Hans Commandeur van Commandeur Eko Vlees uit op de website.
Commandeur Eko Vlees heeft sinds de start in 2000 een flinke groei doorgemaakt. Door deze groei was het op een gegeven moment niet meer efficiënt om alle verpakkingen met biologisch vlees en biologische vleeswaren handmatig te wegen en te voorzien van een etiket. Daarom ging Commandeur Eko Vlees te rade bij collega-bedrijven en kwam zodoende al snel in gesprek met Espera. “De keuze was vervolgens snel gemaakt”, weet Sandra Commandeur van Commandeur Eko Vlees.
Kijk voor meer informatie op www.commandeurekovlees.nl.