HomeNieuwsBeurzen en evenementenImpressie algemene ledenvergadering NVC

Impressie algemene ledenvergadering NVC

nvc-alv-2014-collage

Op donderdag 27 november vond in het Museum Of The Image (MOTI) in Breda de algemene ledenvergadering van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten, plaats.

Bestuurswissel

nvc-logo-2014De huishoudelijke vergadering begon om 14.00 uur en was alleen toegankelijk voor leden van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum. Tijdens deze huishoudelijke vergadering werd er voorgesteld en vervolgens mee ingestemd dat Christel Geerts, in het dagelijks leven managing director bij Rovema Benelux, Peter van der Knaap opvolgt als voorzitter van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum. Daarnaast werd bekend gemaakt dat Tessa Oudijn van Brum Design de bestuursfunctie van collega Marcel Wammes overneemt. Ook treedt Ben Haneveld, algemeen directeur van Apotex Nederland, toe tot het bestuur van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum.

‘Walking dinner’

Het openbare deel van de algemene ledenvergadering begon om 16.00 uur. 's Avonds werd een exclusieve rondleiding door het Museum Of The Image (MOTI) georganiseerd, gevolgd door een ‘walking dinner'. Tijdens het openbare deel werd veel aandacht besteed aan 3D printen, dat ook wel wordt gezien als de derde industriële revolutie.

3D printing

3D printing is aan een gestage opmars bezig, in een paar jaar tijd is er een miljardenmarkt ontstaan die exponentieel groeit. Naar verwachting van TNO gaat er over goed vijf jaar tussen de vijf en tien miljard euro in om. Tijdens de algemene ledenvergadering werd antwoord gegeven op de vraag welke invloed 3D printen zal hebben op het verpakken van producten, het maken van prototypes van verpakkingen en de ontwikkeling van transportverpakkingen in de logistiek. Bovendien kon iedere deelnemer zich laten scannen en ontving na afloop gratis een 3D-geprinte buste (‘mini-me') van zichzelf om mee naar huis te nemen.

Klik hier voor een impressie van de algemene ledenvergadering…

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.