HomeUncategorizedZuivelhoeve en Lidl voor rechter om verpakking

Zuivelhoeve en Lidl voor rechter om verpakking

De Zuivelhoeve wil dat Lidl stopt met de verkoop van yoghurt met vruchten in een transparant emmertje. Het emmertje van de Duitse discounter lijkt te veel op dat van De Zuivelhoeve, betoogden de advocaten van het zuivelbedrijf uit Twekkelo gisteren bij de rechtbank in Arnhem. Daarom moet Lidl met een andere verpakking komen, zo meldt TC Tubantia.

Het is al de zesde keer dat het doorzichtige emmertje waarin De Zuivelhoeve zijn ‘Boer'n Yoghurt' verkoopt inzet is van een rechtszaak. Concurrenten van het Twentse bedrijf proberen hun verpakkingen op die van De Zuivelhoeve te laten lijken. Want het Twentse toetjesconcept is uiterst succesvol. De omzet die De Zuivelhoeve met z'n Boer'n Yoghurt scoort is sinds de introductie in 2000 gestegen tot circa vijftien miljoen euro.

Vier jaar geleden gaf het gerechtshof in Arnhem met een arrest waarin werd gesteld dat het emmertje van De Zuivelhoeve voldoende onderscheidend is, een duidelijk signaal af. Maar Lidl probeert het nu opnieuw. De supermarktketen vindt dat De Zuivelhoeve de doorzichtige emmer als verpakking voor yoghurt probeert te monopoliseren. Advocaat P. Steinhauser van Lidl vindt het onderhand tijd dat ‘De Zuivelhoeve mag worden beconcurreerd met een transparante emmer'. De bedrukking van de yoghurt-emmer die bij Lidl in het koelvak staat wijkt volgens hem voldoende af van die van De Zuivelhoeve.

Opmerkelijk is dat Lidl met de transparante yoghurtemmer op de markt kwam nadat onderhandelingen met De Zuivelhoeve waren mislukt. De Zuivelhoeve was gevraagd onder private label yoghurt te gaan maken voor Lidl. Uit te leveren in een transparante emmer.

“En dat laatste wilde De Zuivelhoeve niet. Lidl wilde niets anders dan meeliften op het succes van De Zuivelhoeve”, zei advocaat S. Klos van het Twentse bedrijf. De raadsman van Lidl had een andere lezing over het niet doorgaan van de transactie. ” Lidl vond de prijs van De Zuivelhoeve te hoog en de kwaliteit onvoldoende.”

Kortgedingrechter R. Boonekamp doet komende vrijdag uitspraak in de emmerkwestie.

Bron: TC Tubantia