HomeUncategorizedVouwbak voor miniload en nestbare pallet

Vouwbak voor miniload en nestbare pallet

alpac

Alpac heeft een vouwbak ontwikkeld voor miniload-systemen en andere automatische orderverzamelsystemen. De producent heeft ook een meermalige kunststof exportpallet. Deze pallets zijn nestbaar en nemen leeg weinig laadruimte in beslag. De nieuwe producten worden getoond op de Logistica. De vouwbak met scharnierend deksel heeft de volgende kenmerken: afmeting is 600 x 400 x 320 mm. Ingeklapt meet de vouwbak 600 x 400 x 80 mm. De statische belasting is 250 kg.

De versterkte bodem heeft een draagvermogen van 50 kg. Bij ledige opslag geeft de vouwbak een ruimtebesparing van 75 procent. Enkele opties zijn: bedrukkingsvlakken, ribbelvlakken voor etiketten, kaarthouder en RFID tags.

Pallet

De meermalige exportpallet is uit één stuk spuitgegoten en vervaardigd uit gerecycled PPC. De pallet heeft 3 onderlatten die bij het stapelen in elkaar geschoven kunnen worden (nestbaar). Dit geeft een volumereductie van circa 60 procent. De pallet weegt slechts 7 kg. De dynamische belasting is bij een gelijkverdeelde belading 1000 kg. De statische belasting is 2500 kg. De pallet is momenteel uitsluitend leverbaar in het euro formaat 1200 x 800 mm en is ook geschikt voor rollenbanen.

Bron: Logistiek.nl