HomeUncategorizedVoedselinformatie bakker hoeft niet op etiket

Voedselinformatie bakker hoeft niet op etiket

Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) neemt het op voor bakkers en slagers die nu zuchten onder ingewikkelde administratieve verplichtingen. Heemskerk laat de Tweede Kamer weten dat het kabinet zich in Brussel sterk maakt om een eenvoudige alternatieven te vinden voor de regels voor voedseletikettering in de ambachtelijke sector. De bewindsman haakt zo aan bij een verzoek van SP–Kamerlid Gesthuizen die af wil van „onbegrijpelijke producteisen en onmogelijke verplichte voorlichting” die op het etiket van een product moeten staan.

Dit maakt het voor bakkers en slagers een stuk makkelijker en goedkoper. Tijdens een proef bleek onder meer dat schapkaarten met een allergeneninformatie, met indien nodig het percentage alcohol, bijzondere bewaarinstructies en gebruikersvoorschriften en de naam van het producerend bedrijf uitkomst kunnen bieden.

Heemskerk geeft aan dat het kabinet deze ervaringen gebruikt om de kwestie in Brussel aan te kaarten; ook zal hij initiatieven van de branche in deze richting steunen. In Brussel wordt de nieuwe etiketteringsverordening begin 2010 behandeld.

Bron: Reformatorisch Dagblad