HomeUncategorizedStuk karton goed voor 5000 euro

Stuk karton goed voor 5000 euro

Het stoelontwerp Vouwwow, gemaakt van gerecycled karton, wint een aanmoedigingsprijs voor vernieuwend stoelontwerp.
Maartje Nuy en Joost van Noort, bedenkers van de Vouwwow kregen vorige week de Thonet Mart Stam award uit handen van Philipp Thonet, eigenaar van het gelijknamige bedrijf Thonet. De aanmoedigingsprijs bestaat uit 5 duizend euro met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt.

Vouwwow is een vouwstoel gemaakt van gerecycled honingraatkarton. Je vervoert hem als strip karton waarna hij terplekke (park? tijdelijk event?) tot stoel wordt gevouwen. De jury is unaniem van mening dat ‘de Vouwwow er door de vormgeving, het comfort en de duurzaamheid in alle opzichten uitspringt en een verrijking is van het huidige repertoire en zich fantastisch laat gebruiken in interieurs.'

Tegelijkertijd werd de Lensvelt de Architect interieurprijs uitgereikt aan MVRDV met Richard Hutten voor het ontwerp van The Why Factory Tribune in de TU Delft. T?F is een onderdeel van de vorig jaar in mei afgebrande faculteit Bouwkunde die nu is gehuisvest in het voormalige hoofdgebouw. MVRDV ontwierp voor in de oostelijke serre een oranje, houten tribune die uit de vloer lijkt op te rijzen. De maquette- en werktafels zijn ontworpen door Richard Hutten. De jury: “In korte tijd zijn goede, compromisloze keuzes gemaakt. De tribune is daarmee ook een pleidooi voor korte, maar krachtige ontwerp-trajecten.”

Bron: Bright.nl