HomeUncategorizedStudiemiddag Globally Harmonised System

Studiemiddag Globally Harmonised System

nvcHet Nederlands Verpakkingscentrum organiseert op woensdag 11 november een studiemiddag ofwel ‘actualiteitencollege' over het Globally Harmonised System en de impact op het bedrijfsleven. Dit GHS is in Europa ingebed in de Classification, Labelling en Packaging regulation (CLP). Het is een Europese verordening die vanaf 20 januari 2009 direct van kracht is geworden in alle lidstaten. De CLP treft niet alleen de mensen die stoffen produceren of importeren maar iedereen die te maken heeft met gevaarlijke stoffen.

Nieuwe wijze van communiceren

De CLP/EU-GHS introduceert een nieuwe manier van gevarencommunicatie. Zo zullen de oranje symbolen, de R- en S- zinnen en de classificatie-eisen die door de huidige wetgeving worden voorgeschreven, worden vervangen door nieuwe symbolen, zinnen en eisen.
Ivo Erens, van BenE ondersteuning + advies, is expert op het gebied van gevaarlijke stoffen. Hij kent de materie vanuit de arbeidshygiënische kant, maar ook vanuit de productregelgeving met betrekking tot bijvoorbeeld het toepassen en implementeren van REACH en GHS. Ivo gaat tijdens dit actualiteitencollege in op de eisen, tijdslimieten en praktische implicaties op bedrijfsvoering van de nieuwe wetgeving.

Tijd en plaats

Het actualiteitencollege vindt plaats van 13.30 uur tot 16.00 uur in het auditorium bij het NVC te Gouda. De ontvangst is vanaf 13.00 uur. Kosten voor niet-leden van het NVC bedragen €155,-. Dat is overigens wel inclusief lunch, koffie of thee en een hand-out na afloop.

Bron: Pakblad