HomeUncategorizedOndernemingen betalen rekening sneller

Ondernemingen betalen rekening sneller

atradiusOndanks de economische crisis betalen Nederlandse ondernemingen hun rekening sneller dan een halfjaar geleden. Nederlandse bedrijven doen er gemiddeld 35 dagen over om een rekening te voldoen. Dat is twee dagen sneller dan zes maanden terug. Het betere betalingsgedrag geldt trouwens voor alle Europese ondernemers, blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse Betalingsbarometer van kredietverzekeraar Atradius.

De Europese betalingsmoraal is volgens het onderzoek, dat onder ruim 3500 Europese ondernemers wordt gehouden, terug op het niveau van voor de crisis.

Buitenlandse klanten betalen Nederlandse ondernemers gemiddeld na 38 dagen de factuur, dat was na 42 dagen. Van de Nederlandse ondernemers is 69 procent tevreden over de snelheid waarmee buitenlandse klanten betalen. Slechts 53 procent heeft dezelfde mening over binnenlandse klanten.

Italiaanse ondernemers betalen met gemiddeld 78 dagen hun eigen landgenoten het traagst, Duitsers zijn met 28 dagen het snelst. Nederlandse ondernemers houden zich met een gemiddelde van 35 dagen niet aan hun eigen strenge betalingstermijn van 28 dagen. Alleen de Deense, Zweedse en Franse ondernemers voldoen aan hun eigen gestelde termijn en betalen op tijd of zelfs sneller.

Bron: Telegraaf