HomeUncategorizedNieuwe staverpakking voor kwetsbare producten van Jasa

Nieuwe staverpakking voor kwetsbare producten van Jasa

De onlangs gelanceerde JASA 250 doy style-machine is een zeer veelzijdige machine. Door het combineren van diverse verpakkingsvormers op één machine is het mogelijk om naast doy-verpakkingen zowel vlakke zakken als blokbodemzakken te maken. Dit alles met zeer korte omsteltijden. Het omzetten van de ene naar de andere verpakkingsvorm gebeurt hoofdzakelijk softwarematig.

Naast deze veelzijdigheid heeft de machine enkele andere unieke kenmerken. Door de zeer compacte bouwwijze is de machine eenvoudig in een bestaande lijn te integreren. De bouwwijze maakt het ook mogelijk om de machine in een verlaagde uitvoering te bouwen. Hierdoor kunnen ook kwetsbare producten als tomaten, appelpartjes en druiven op de machine verpakt worden.

Door de folie op de juiste manier te bedrukken kan de verpakking als een totaalconcept gepresenteerd worden. Meerdere bedrukkingen kunnen achter elkaar op de rol gedrukt worden om de attractiviteit te verhogen. Zowel de doy-verpakking als de blokbodemverpakking zijn stabiele stazakken die een goede uitstraling in het supermarkt schap hebben. Door de stabiele vorm en het grote bedrukkingsvlak zijn de verpakkingen een uitdaging voor iedere marketeer om er een goed verkopend concept van te maken.

Tomatenkweker Bert van der Brand heeft dit concept reeds succesvol geïntroduceerd om onder de Fresh Valley-naam zijn trostomaten te verkopen. De verpakkingen bestaan uit een viertal bedrukkingen die op één rol geplaatst zijn. De bedrukkingen zijn cartoonachtige tekeningen die een breed publiek aanspreken, van jong tot oud.

Bron: Nieuwsbrief Jasa