HomeUncategorizedMiljoenen naheffing leaserijder

Miljoenen naheffing leaserijder

De jacht op de frauderende leaserijder lijkt in volle hevigheid te zijn losgebarsten nu de Belastingdienst tot oktober van dit jaar al voor 12,6 miljoen euro aan naheffingen heeft opgelegd. Het gaat om automobilisten die zeggen niet meer dan 500 privékilometers jaarlijks in hun leaseauto te rijden terwijl dat wel het geval is. Bij minder dan 500 kilometer hoeft namelijk geen fiscale bijtelling te worden betaald. In 2008 bedroeg de fraude ruim 12 miljoen euro.

Staatssecretaris De Jager (Financiën) kondigde eerder dit jaar al aan dat de controles op fraude met leaseauto's intens verhevigd zouden worden. Volgens Hans Veld van het ministerie van Financiën blijft het aantal fraudegevallen ondanks de hardere aanpak nog groeien. “Zoals het er nu naar uitziet komen we dit jaar uit op een recordbedrag van zeker 15 miljoen euro. Sinds 2006 heeft de Belastingdienst al 30 miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan 14.650 leaserijders.”

Het is inmiddels wel bekend dat camera-auto's van de Belastingdienst vooral in de weekenden bij grote winkelcentra, woonboulevards, pretparken en sportevenementen intensieve controles uitvoeren. Ook wordt er door de dienst gebruikgemaakt van gegevens van flitspalen, trajectcontroles en bij grensovergangen. Automobilisten, die komende maanden met hun leaseauto naar de wintersport vertrekken, kunnen erop rekenen dat zij gefotografeerd worden.

Bron: Telegraaf