HomeThema'sInterpack 2011Mecapack introduceert nieuwe topsealmachine S3500 Flex op Interpack

Mecapack introduceert nieuwe topsealmachine S3500 Flex op Interpack

mecapack-logoMecapack Benelux, onderdeel van de Skillpack group, introduceert een (r)evolutie op het gebied van flexibiliteit bij topsealmachines. Met de nieuwe Mecapack S 3500 Flex is er een nieuwe norm gesteld, welke is ontwikkeld ten faveure van ergonomie, flexibiliteit en productiviteit van onze gebruikers. De Mecapack S3500 Flex is een RVS schalensluitmachine welke continue 4 formaatdelen (toolings) aan boord heeft. Deze formaatdelen zitten gemonteerd op een carrousel. Door deze carrousel is het mogelijk om binnen 2 minuten van het ene formaat naar het andere formaat te wisselen, en te produceren. Doordat de machine het benodigde formaatdeel al heeft voorverwarmd, is hier ook geen wachttijd dan wel productie verlies meer.

Ter illustratie; bij een ‘normale’ schalensluiter kan de tijd om over te schakelen naar een ander formaat oplopen tot wel 15 minuten, dit inclusief verwarmen. Oftewel de tijd tussen formaat x en formaat y, wat bij 2 formaat wissels per 4 uur een machine efficiency (OEE) oplevert van 88%. Door de revolutionaire manier van wisselen op de Mecapack S3500 flex wordt deze tijd gereduceerd naar 2 minuten. Bij dezelfde 2 formaatwissels per 4 uur zal nu de machine efficiency stijgen naar 98%.

De Mecapack S3500 Flex is vooral geschikt voor de gebruiker welke veel van formaten wisselt, door het doordachte concept is de machine echter nog steeds geschikt voor een productie tot circa 1.800 trays per uur onder gemodificeerde atmosfeer.

Wanneer de S3500 Flex moet dienen als geïntegreerde prijs – weeg label lijn dan is dit mogelijk om de opstellingen U vormig uit te voeren. Hierdoor kan 1 operator zowel de ingaande al de uitgaande trays verwerken. Vanzelfsprekend is de machine uitgevoerd volgens de laatste standaarden op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons verkoopteam, of bezoek onze stand op de Interpack beurs (12 t/m 18 mei) Hal 5, standnummer H19-J22. Hier kunt u overigens nog tal van andere noviteiten verwachten, zoals onze adembenemende ‘Oxygen' range machines.

mecapack-interpack

Interpack 2011 – Hal 5 – Stand H19/J22

Voor meer informatie: