HomeUncategorizedKersen wekenlang vers door speciale kunststof verpakking

Kersen wekenlang vers door speciale kunststof verpakking

De in Zwitserland ontwikkelde merknaam Cerisa heeft betrekking op twee bijzondere kersenrassen en een speciale kunststof verpakking in combinatie met een exportdoos. De speciale verpakking werd door het Israëlische bedrijf StePac HQ ontwikkeld en bestaat uit een kunststof zak, waarin een speciaal membraan is aangebracht die de zuurstof en kooldioxide verhouding op peil houdt.

Groente en fruit kunnen daardoor tijdens opslag en vervoer op een hoog kwaliteitsniveau blijven. In Nederland wordt de speciale verpakking gebruikt door een aantal fruittelers. Vanaf het moment van de pluk kunnen de kersen circa 40 dagen zonder kwaliteitsverlies bewaard worden. Door deze bewaarmethode hoeven de kersen niet direct naar de tussenhandel.
 
Het membraan reguleert zichzelf, waardoor de kersen steeds in dezelfde conditie blijven Er is voor elke soort groente en fruit een speciaal kunststof membraan ontwikkeld. Gekoeld verpakt blijven meloenen zo 25 dagen in plaats van drie dagen goed en peren wel 91 dagen in plaats van de gebruikelijke drie dagen. Kwetsbare producten hoeven dankzij deze techniek niet noodzakelijk door de lucht worden vervoerd.

Kijk voor meer informatie op www.stepac.com.
 
Bron: Stepac/Kunststof en Rubber