HomeUncategorizedKellogg Manufacturing vertrouwt traceerbaarheidsproject toe aan Zetes

Kellogg Manufacturing vertrouwt traceerbaarheidsproject toe aan Zetes

zetes-logoDe onderneming Kellogg is een Amerikaanse multinational en marktleider op het vlak van ontbijtproducten, cornflakes en koekjes. Het hoofdkantoor van de onderneming bevindt zich te Battle Creek in de Amerikaanse staat Michigan.

Toen Will Keith Kellogg in 1906 de onderneming oprichtte, had hij aanvankelijk de bedoeling om de gezondheid van de patiënten in het centrum waar hij werkte te verbeteren. Het resultaat was zo goed dat de bestellingen snel binnenstroomden en zich vermenigvuldigden. Vandaag is de onderneming de grootste producent van ontbijtgranen ter wereld.

Kellogg is sinds 1978 actief in Spanje, waar het een ruim assortiment ontbijtgranen en -repen produceert. Vele producten worden gemaakt in de fabriek van Valls (Tarragona), waar sinds 1980 ontbijtgranen worden geproduceerd voor Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk.

Beschrijving van het project

Het is in de fabriek van Valls dat Zetes een gebruiksklare oplossing introduceerde voor het automatisch aanbrengen van labels op pallets met afgewerkte goederen. Het doel van dit project was de traceerbaarheid garanderen door het dubbelzijdig afdrukken van alle palletlabels overeenkomstig de norm GS1-128 (het vroegere EAN), zoals voorgeschreven door supermarkten en de Europese norm voor de traceerbaarheid van voedselproducten.

zetes-kellogg

Een oplossing die voldoet aan de behoeften van Kellogg Manufacturing

Het project bestond onder meer uit de installatie van LabelPack real-time labelprinters en applicatoren, vervaardigd door het Zetes-merk MD, voor de identificatie van pallets op de voorkant en de zijkant overeenkomstig de norm GS1-128. De afdeling Professional Services van Zetes ontwikkelde een softwaretoepassing om aan de behoeften van Kellogg te voldoen. Deze beheerde de labeling van de productie-uitrusting en integreerde Kellogg’s eigen Maewin®-software, goedgekeurd door Aecoc (Spaanse vereniging voor commerciële codificatie), voor het gestandaardiseerd ontwerpen en afdrukken van labels.

Het labelingproces begint voordat de pallets de verpakkingszone bereiken met behulp van een vaste scanner, die de op de dozen afgedrukte barcodes scant. Vervolgens wordt de productinformatie naar het hostsysteem verzonden. De host detecteert het bestand en legt de nodige informatie vast in de LabelPack printer-applicator. Wanneer de pallet de labelinglijn bereikt wordt het label afgedrukt en aangebracht, eerst op de zijkant en dan op de voorkant van de pallet. Na het aanbrengen van de labels worden controles uitgevoerd om zeker te zijn dat de afgedrukte barcode leesbaar is door een in de applicatorarm geïntegreerde lezer.

Naast de automatische labelinguitrusting werden ook desktopprinters geïnstalleerd voor het aanbrengen van labels op handmatige lijnen en overblijvende pallets (pallets die niet hoog genoeg zijn voor automatische labeling).

Alle onderdelen van de uitrusting zijn via RS-232 aangesloten op een siteserver, die zowel de automatische als de handmatige labelingsystemen bestuurt. Hierdoor is er sprake van een veilig en betrouwbaar communicatiesysteem. Alles wordt geregeld via aangepaste software, ontwikkeld door Zetes, die de labelingsystemen beheert. De door Aecoc goedgekeurde Maewin®-software, die wordt gebruikt voor het afdrukken en ontwerpen van de labels, maakte eveneens deel uit van de door Zetes geïmplementeerde totaaloplossing om overeenstemming met de reeds toegepaste normen te garanderen.

Zetes haalde het contract voor dit project binnen dankzij zijn ervaring in de sector van de industriële labeling, zijn wereldwijde omvang en zijn diensten voor het onderhoud van oplossingen, die zowel software als hardware omvatten. Dit soort project vereist regelmatige updates om de uitrusting aan te passen aan nieuwe eisen en normen. Door zijn diepgaande kennis van de markt is Zetes in staat aan deze eisen te voldoen.

Het resultaat

Doelstellingen die werden bereikt door het automatiseren van het labelingproces:

  • Optimalisering van de traceerbaarheid door alle pallets met afgewerkte producten te labelen op twee kanten, overeenkomstig de norm GS1-128.
  • Software die de afgedrukte gegevens stuurt, beheert en opslaat in het huidige beheersysteem van Kellogg.
  • Na de volledige uitrol van het project: overeenstemming met de geldende labelingnormen.

Naast de harmonisatie met de normen heeft dit project aanzienlijke voordelen opgeleverd voor Kellogg Manufacturing. Door de traceerbaarheid was het in staat zijn magazijnbeheer te optimaliseren en proactiever te zijn in de omgang met klanten. Een van de voornaamste voordelen was de vermindering van het aantal fouten.

Kijk voor meer informatie op www.zetes.nl.

Bron: Zetes Case Study