HomeUncategorizedInnovatie voorop bij Logistica Award

Innovatie voorop bij Logistica Award

Het neusje van de zalm op het gebied van logistieke innovatie staat op de Logistica 2009. Om innovatie extra in de spotlight te zetten, schuiven de Stichting Logistica en VNU Exhibitions vier genomineerden voor de Logistica Award naar voren. De winnaar krijgt 10.000 euro en een fraai beeldje. Juryvoorzitter Frits Blessing presenteerde vorige week vier genomineerden, die elk een goed uitgewerkt en marktrijp concept hadden ingediend. “Het is de derde keer, dat we de award uitreiken. De kwaliteit van de inzendingen was nog nooit zo hoog als nu.”

Oplossingen voor material handling

Normaal gesproken laat de jury drie inzendingen doorgaan naar de laatste ronde. Nu lagen vier creatieve ideeën heel dicht bij elkaar. Vandaar een extra keuzemogelijkheid voor een jury, die het nog moeilijk krijgt om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

De jury concludeert namelijk dat alle vier met een oorspronkelijk idee komen. Alle genomineerden hebben een ROI-berekening gemaakt. De businesscase is sluitend. Opvallend is dat naast drie fysieke oplossingen voor handlingproblemen ook een als service in te huren concept onder de genomineerden zit. Los van de techniek was het vooral de verhuurgedachte wat de jury aansprak.

Bron: Logistiek.nl