HomeUncategorizedIBC’s automatisch reinigen

IBC’s automatisch reinigen

Gröninger Cleaning Systems installeerde onlangs twee installaties om grote aantallen IBC containers automatisch te reinigen. Bij Euroliquids, producent van vloeibare meststoffen, installeerde het bedrijf een geïntegreerd systeem van ontvangst, reiniging en vulling van IBC’s. De containers die retour komen, worden met een heftruck buiten het gebouw op een rollenbaan geplaatst. Vanaf dit moment loopt het proces volautomatisch.

Hoofdwas

Eerst wordt het restmateriaal verwijderd door de containers te kantelen. Vervolgens voert de band de lege IBC’s naar een RVS wascabine met een volautomatisch wasprogramma die de containers zowel van binnen als van buiten reinigt met hergebruikt water van 60°C. Voor de binnenreiniging is er een programma voor zware en lichte vervuiling. Binnen deze programma’s is er een voorwas waarvan het eerste, meest vuile spoelwater apart wordt opgevangen en afgevoerd. De hoofdwas maakt gebruik van 100% hergebruikt water.

Na de reiniging verlaat de IBC via de rollenbaan de cabine en wordt gekanteld om het resterende spoelwater te verwijderen.

Gröninger verwacht dat het voor steeds meer bedrijven interessant wordt om de handling en reiniging van IBC’s en vaten te automatiseren als het gebruik daarvan toeneemt.

Bron: VMT Online