HomeUncategorizedHema breidt assortiment zuivel uit

Hema breidt assortiment zuivel uit

In de grotere steden brengt warenhuisketen Hema sinds 5 oktober een uitgebreider assortiment zuivel in de winkels. De producten worden geïntroduceerd na een pilotperiode die dit voorjaar begon. Het betreft literpakken melk, karnemelk en magere yoghurt. Voorts bestaat het assortiment uit verse spuitroom, drie smaken roomvruchtenyoghurt in een 500 gramverpakking en twee varianten in een verpakking van 150 gram.

In tegenstelling tot de PET-flesjes melk, karnemelk en yoghurt van 0,3 liter die verkrijgbaar zijn in de Hema's met zithoreca en take away op onder meer stations, is de zuivel voor thuisverbruik niet biologisch. “Als na enige tijd als blijkt dat de producten voldoende afzet kennen, is het wellicht mogelijk te switchen naar biologisch”, aldus woordvoerdster Judy op het Veld.

De uitbreiding van het zuivelaanbod past in het beleid naar meer aandacht voor voeding bij de formule. Zo wordt sinds eind 2007 kaas aangeboden. Hema, onderdeel van Lion Capital, blijft werken aan een verdere uitbreiding, speciaal naar de kleinere plaatsen. De formule telt momenteel 401 winkels.

Bron: ZuivelZicht/FoodHolland