HomeUncategorizedGoede start voor Windows 7

Goede start voor Windows 7

windows7Windows 7, dat gisteren voor het eerst in de winkel kwam, gaat de pc-markt pas op termijn echt stimuleren. Het nieuwe besturingssysteem mag dan na het fiasco van Windows Vista worden gezien als Microsofts voornaamste introductie dit decennium, zijn impact zal geleidelijk zijn. Zo is de algemene verwachting. Komende december wordt duidelijk of de consument in Windows 7 aanleiding ziet op grote schaal pc's te vervangen. Zoals gewoonlijk reageert de zakelijke markt trager

. Maar omdat veel bedrijven toe zijn aan vernieuwing van hun pc's, hoeft de opleving niet lang op zich te laten wachten. Mogelijk gebeurt dit al in de tweede helft van 2010. Over het algemeen worden weinig overgangsproblemen verwacht, terwijl de recensies bijna zonder uitzondering positief zijn.

Windows 7 geldt als stabieler dan Vista bij de start. Ook kunnen dezelfde drivers worden gebruikt. Slechts 10 à 15% van de ondernemingen is de afgelopen drie jaar overgegaan naar Vista. De rest zit op het 8 jaar oude XP. Bemoedigend zijn de uitkomsten van Amerikaans onderzoek dat Morgan Stanley deed onder 150 technische beslissers van grote ondernemingen.

Bijna de helft van de respondenten overweegt in 2010 over te stappen op Windows 7. In juli was dat percentage 44%. Een ruime meerderheid (56%) verwacht volgend jaar het besturingssysteem van de pc's in hun organisatie up-to-date te brengen. In juli was dat nog maar 39%. Een bijzondere uitkomst, aldus Morgan Stanley. Want meestal beginnen de percentages in dit soort onderzoeken hoog en naarmate de productlancering nadert, worden ze naar beneden bijgesteld.

Als de resultaten maar voor de helft uitkomen, zal 2010 een van de snelste upgrades laten zien in de geschiedenis van Windows. Positief ook is het advies van Gartner. Normaal raadt dit onderzoeksbureau aan pas te upgraden als het eerste servicepack voor Windows er is. Maar die beperking heeft men voor Windows 7 laten varen.

Bron: Telegraaf