HomeUncategorizedEizo kiest voor duurzame verpakking

Eizo kiest voor duurzame verpakking

Eizo lanceert met de FlexScan EV2313W haar nieuwste 23″ monitor. De Eizo FlexScan EV2313W is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 450 in een grijze en zwarte uitvoering en wordt standaard geleverd met vijf jaar garantie. Voor deze prijs wordt de monitor echter wel verpakt in een volledig gerecyclede duurzame verpakking. Met een verbruik van 16 watt tijdens normaal gebruik kenmerkt het scherm zichzelf door zijn energiezuinigheid en duurzaamheid.

In stand-by zal het apparaat nog maar 0,9 watt gebruiken. Deze laatste stand wordt automatisch ingeschakeld door de EcoView Sense optie dat door middel van een sensor kan registreren wanneer niemand in de buurt van het scherm is geweest gedurende 40 seconden.

Naast deze duurzame eigenschappen zou het scherm ook nog steeds goede schermprestaties moeten neerzetten door middel van een 23″ TN LCD paneel met LED backlight en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm heeft een grey-to-grey reactietijd van 4 ms, een contrastverhouding van 1000:1 en een maximale helderheid van 250 candela per vierkante meter. Het paneel zou volgens Eizo te bekijken zijn met horizontale en verticale kijkhoeken van respectievelijk 170° en 160°.

Aan de onderkant van de monitor is een 0,35 watt speakersysteem ingebouwd die kan worden aangesloten met de bijbehorende mini-jack aansluitingen aan de achterkant. Verder is er aan de achterkant een D-Sub aansluiting ondergebracht, evenals een digitale DVI en HDMI aansluiting met ondersteuning voor HDCP.

Bron: Hardware.Info