HomeUncategorizedCalifornia Giant test nieuwe 'high cube' aardbeienverpakking

California Giant test nieuwe ‘high cube’ aardbeienverpakking

California Giant Berry Farms heeft nieuwe ‘high cube' aardbeienverpakkingen en trays getest met leveranciers en klanten. De resultaten zijn positief en dat is mooi want een nieuw aardbeienseizoen gaat van start. Het doel voor alle partijen is een verpakking introduceren waarmee er meer bakjes in een doos passen, en dus meer verpakkingen per pallet en per verlading getransporteerd kunnen worden, waarmee transportkosten bespaard worden.

De ‘high cube'-tray bestaat uit twee-pondsverpakkingen waarvan er zes doosjes per  tray kunnen worden gepakt in plaats van vier. Dit betekent 32% meer doosjes per pallet en verlading. Het design past bij de vier-pondsverpakking die vorig jaar werd geïntroduceerd en waarvan drie dozen in een tray passen. Dit was de eerste stap van California Giant Berry Farms om de hoeveelheid golfkarton te verminderen.

Het bedrijf blijft zich ontwikkelen in een zo efficiënt mogelijke werkwijze, zonder de kwaliteit van het fruit uit het oog te verliezen. Zo wordt o.a. de hoeveelheid afval verminderd door gebruik te maken van recyclebaar materiaal.

Kijk voor meer informatie op www.calgiant.com.

Bron: AGF.nl