HomeUncategorizedBetrokken werknemers hebben invloed op financiën bedrijf

Betrokken werknemers hebben invloed op financiën bedrijf

Een bedrijf met betrokken personeel en een goed werkklimaat, doet het tot bijna vijf keer zo goed als een bedrijf met minder betrokken mensen. Het in stand houden of het vergroten van werknemerstevredenheid en het werkklimaat goed houden, werpt vruchten af. Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group. Zelfs met de huidige economische crisis weten bedrijven, die open en eerlijk met hun medewerkers communiceren, het vertrouwen in het seniormanagement te bevorderen.

Een goede werksfeer alleen is niet voldoende. De bestuurders moeten hun werknemers wel in staat stellen hun extra inspanning productief te maken om zo de beste resultaten te kunnen halen. Ook moeten de werknemers de middelen ter beschikking hebben, zoals apparatuur, informatie, technologie en financiële ondersteuning.

Het onderzoek toont aan dat bedrijven die het werkklimaat optimaal houden en de medewerkers tevreden er aan alle kanten profijt van hebben. “Om precies te zijn slaan werkgevers drie gouden munten uit deze HR-strategie. Ons onderzoek toont aan dat deze strategie zijn vruchten afwerpt als het gaat om financiële prestatie, klanttevredenheid en behoud van werknemers”, aldus Heleen Cocu-Wassink, senior consultant leadership & talent bij Hay Group.