Home Dossiers Duurzaamheid Be_NaturaL biedt hoogwaardige verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen

Be_NaturaL biedt hoogwaardige verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen

Be_NaturaL uit Schoten (België) heeft zich tot doel gesteld om milieu vriendelijke verpakkingen te ontwikkelen en aan te bieden, binnen alle industriële (voedings)sectoren en dit met de hoogst mogelijke kwaliteit en service. Opgericht in 2009, kunnen wij echter wel bogen op een ruime ervaring op het vlak van zowel bio-gebaseerde als 100% (thuis) composteerbare verpakkingen, gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen.

Als wij verwachten dat onze klanten maatschappelijk verantwoorde verpakkingskeuzes maken, moet een deel van onze opdracht er dan ook in bestaan om hen de nodige instrumenten daartoe te verlenen. Daarom hebben wij een deel van onze missie afgestemd om het mysterie te ontrafelen dat deze verpakkingskeuzes beïnvloedt, en dit door het verstrekken van relevante en up-to-date informatie.

Op een constante basis zoeken wij samen met onze klanten en met de hulp van kenniscentra naar nieuwe duurzame oplossingen die “betaalbaar” zijn. Deze samenwerking kan ons volgende maand ook de ‘Sustainable Partnership Award' opleveren.

Binnen datzelfde kader heeft Be_NaturaL vorig jaar als eerste Europees bedrijf een composteerbare bio-gebaseerde barrier folie ontwikkeld welke kan ingezet worden voor het verpakken onder MAP-toestanden van vers vlees, verse vis, fijne vleeswaren, gesneden kaas (zie foto) maar ook droge voeding als rijst, pasta en ontbijtgranen.

De folie is zowel bedrukt als onbedrukt gecertificeerd composteerbaar en heeft een 4-sterren OK BioBased label van Vinçotte gekregen. Daarnaast werden de nodige migratietesten gedaan zowel volgens de Europese richtlijn 1935/2004 als volgens de meest recente 10/2011, waardoor absolute garantie qua voedselveiligheid kan worden geboden.

Maar ook groenten en fruitverpakkingen hebben onze constante aandacht met het doel verbeteringen aan te brengen waar mogelijk. Voor verse kruiden en kiemen hebben wij speciale verpakkingen ontworpen welke de houdbaarheid beduidend verbeteren. Daarnaast hebben wij zowel voor hard als zacht fruit milieu vriendelijke oplossingen als vervanging van de huidige conventionele plastics.

Tenslotte vestigen wij er de aandacht op de Be_NaturaL een BRC-IoP en ISO 9001:2008 gecertificeerd bedrijf is wat extra waarborgen biedt als leverancier van hoogwaardige voedingsverpakking(en) gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen.

Empack Den Bosch 2013 – ecoPACK Lounge

Kijk voor meer informatie op www.benatural.be.