HomeUncategorizedBanenmarkt met weinig vacatures

Banenmarkt met weinig vacatures

Een leuke ontmoetingsplek voor werkgevers en werknemers. Zo ziet Irma ten Voorde van het UWV Werkbedrijf de banenmarkt voor Noordoost Flevoland, gisteren in Emmeloord gehouden. Het ‘werkplein' met dit keer als motto ‘Laat je zien' is actief in Noordoostpolder, Urk en Dronten en wil de aandacht vestigen op de kansen die mensen hebben op werk of om een opleiding te volgen. De gemeenten Noordoostpolder en Dronten staan er met hun vacatures en verschillende uitzendbureaus. En enkele echte bedrijven.

Custom Connect kan nog mensen gebruiken voor het callcenter. En ACP uit Dronten, een handelsonderneming in meubelcomponenten, is er. Voor het eerst. “We zijn benaderd en dachten: laten we deze kans grijpen. We adverteren ook in de vakbladen”, zegt Suzanne Zoeteman van ACP.

Esther Bood uit Emmeloord, sinds enkele maanden werkloos, heeft ‘een leuk gesprek gehad' bij ACP. Zij zoekt een baan als accountmanager. “Je merkt dat bedrijven heel afwachtend en kritisch zijn.”

Johannes Punter uit Bant is ook op zoek naar werk, vast werk. “Er moet brood op de plank komen”, zegt de 54-jarige ex-discjockey van Veronica. Hij heeft veertig jaar werkervaring en deelt overal zijn cv uit. “Dit is een banenmarkt, maar bedrijven zie ik hier niet. Alleen uitzendbureaus. Punter zoekt een technische baan. “Het mag een beetje high tech zijn. Mijn leeftijd speelt geen rol. Ik breng kennis en ervaring mee. Veel kennis.”

Niet dat er niets is in Noordoostpolder, maar het aantal banen is schaars, erkent Ingrid van der Schelde van uitzendbureau Tempo Team. “We hebben wat vacatures op commercieel terrein en in de techniek. Maar het is heel mager op dit moment in Emmeloord. Uitzendbureaus krijgen de eerste klappen. En merken als eerste dat de economie weer aantrekt. Van dat laatste merken we nog niets.”

De ‘kanssectoren' zijn de zorg, onderwijs en defensie, geeft het UWV aan. Maar mensen kunnen op de banenmarkt ook terecht om zich te laten informeren over werken in het buitenland of over het starten van een eigen bedrijf. En wie wil kan zijn competenties laten testen of zijn cv.

“Het vinden van een baan is absoluut moeilijker dan enkele jaren terug. Het gaat gewoon minder. Daar kunnen we niet omheen”, zegt Ten Voorde.

Bron: De Ondernemer/De Stentor