HomeThema'sInterpack 2023Ishida Europe komt met high-performance oplossingen naar Interpack

Ishida Europe komt met high-performance oplossingen naar Interpack

De laatste drie, vier jaar heeft de voedselindustrie met vele uitdagingen te maken gehad: hoge grondstofprijzen en energiekosten, en de kosten van en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Op hetzelfde moment werd duurzaamheid een steeds grotere factor bij veel aankoopbeslissingen, zowel voor klanten als eindconsumenten.

Bedrijven hebben nu meer dan ooit behoefte aan geautomatiseerde oplossingen die operationele efficiëntie bieden, de productie-uitvoer maximaliseren, verspilling terugdringen, producten van hoge kwaliteit leveren en voedselveiligheid verzekeren om de reputatie van merken te beschermen en verbeteren.

De uitgebreide reeks apparatuur van Ishida, de specialist in verpakkingslijnen, kan bedrijven helpen om deze uitdagingen aan te pakken en wordt dit jaar in mei gedemonstreerd op de Interpack 2023 in Düsseldorf op de stand van Ishida Europe.

“Ishida's experts voor de verpakkingssector hebben nauw samengewerkt met klanten over de hele wereld om oplossingen voor deze uitdagingen te vinden en onze automatiseringsoplossingen als basis te gebruiken voor aanhoudende concurrentievoordelen”, vertelde Steve Jones, Marketingdirecteur van Ishida Europe. “Ons internationale team is beschikbaar op de Interpack om projecten met bezoekers te bespreken en oplossingen te bieden die niet alleen flexibel genoeg zijn om de huidige uitdagingen aan te pakken, maar bedrijven ook een robuust plan voor de toekomst bieden.”

Het evenement valt samen met het 130-jarig bestaan van Ishida. Om deze gelegenheid te vieren, zal het bedrijf maar liefst 40 modellen uit zijn uitgebreide productportfolio laten zien. De focus ligt daarbij op vier specialismen: weegtechnologie, oplossingen voor kwaliteitscontrole en ‘end-to-end' verpakkingslijnoplossingen voor de specifieke behoeften van de fresh food- en snack food-industrieën.

Deze vier gebieden van de stand omvatten elk een gloednieuwe ontwikkeling van Ishida – de nieuwe CCW-AS multiheadweger, het IX-PD X-ray inspectiesysteem, de QX500 traysealer, en een eerste kennismaking met Ishida's nieuwe complete verpakkingslijnoplossing voor snacks.

De introductie van de Ishida CCW-AS, de 11e generatie multiheadwegers van het bedrijf, markeert ook 50 jaar sinds Ishida de technologie uitvond. De nieuwe weger is specifiek ontworpen om de beste weegprestaties te leveren en de algehele effectiviteit van apparatuur (OEE) verder te verbeteren, met name voor moeilijkere toepassingen, en tegelijkertijd grote energiebesparingen te realiseren.

Het hoogwaardige IX-PD X-ray inspectiesysteem is voorzien van nieuwe sensor- en beeldverwerkingstechnologie om de hoogste mate van detectiegevoeligheid te bereiken. Het systeem identificeert verontreinigende stoffen met lage dichtheid en zeer kleine ongewenste stoffen, waaronder graatjes in visfilets en stukjes staaldraad, met uitmuntende nauwkeurigheid en stelt producenten in staat hoge productiviteitspercentages te handhaven.

De QX500, een grensverleggende traysealer wat betreft prestaties en milieuvoordelen, is ontwikkeld naar aanleiding van gedetailleerde feedback van Ishida's internationale klanten en partners. Dit heeft geresulteerd in een compact ontworpen traysealer die eenvoudig in nieuwe en bestaande verpakkingslijnen kan worden ingepast. Uitmuntende sealkwaliteit en hoge doorvoer zijn gecombineerd met een toename in cyclussnelheid van 66%, een gewichtsvermindering van 44%, een verkleining in afmeting van 46% en een verlaging van 50% in het energieverbruik vergeleken met vorige traysealer-technologieplatforms.

De nieuwe complete verpakkingslijn voor snacks in pillow-zakken bestaat uit een Ishida 14-kops multiheadweger en Inspira roterende bagmaker, samen met een nieuwe TSC-AS sealtester en nieuwe ACP automatische casepacker. De volledig geïntegreerde oplossing voor snack foods biedt optimale efficiëntie, betrouwbaarheid en flexibiliteit, met minimale productweggave, minimale folieverspilling en een OEE van meer dan 99%. Het systeem verwerkt tot 200 zakken per minuut voor geëxtrudeerde snacks en tot 150 zakken per minuut voor aardappelchips.

Digitalisering is een terugkerend thema op de Interpack, en naast de individuele machines worden op de stand van Ishida ook de voordelen van geïntegreerde oplossingen getoond, waarbij machines met elkaar samenwerken om de productiviteit en efficiëntie verder te verhogen. Ishida zal ook hun toonaangevende Industrie 4.0 software Sentinel demonstreren, die de prestaties van machines bewaakt in combinatie met uitgebreide gegevensregistratie en -analyses. Dit biedt mogelijkheden om preventief onderhoud, onderhoudstaken en bezoeken van engineers te plannen zodat productieonderbrekingen tot een minimum beperkt zijn. Ook kunnen gebieden voor verbetering snel geïdentificeerd en geïmplementeerd worden om de OEE verder te verbeteren.

Daarnaast wordt op de stand een demonstratie van Ishida's Augmented Reality-technologie gegeven, die het bedrijf tijdens de pandemie hielp om machines bij klanten te onderhouden zonder naar hun locatie te moeten reizen. Met behulp van Google Lens-technologie kunnen engineers klanten op afstand begeleiden om problemen op te sporen en de machines optimaal te laten werken.

“Het team van Ishida zal een keur aan oplossingen voor verpakkingsautomatisering laten zien op onze nieuw ontworpen duurzame stand op de Interpack”, zegt Steve Jones ter afsluiting. “We kijken ernaar uit om de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatieve techniek te onthullen en bestaande en nieuwe klanten uit de hele wereld te verwelkomen.”

www.ishidaeurope.com