HomeNieuwsBedrijven en personenZwanenberg investeert in HPP-technologie voor nieuwe versfabriek

Zwanenberg investeert in HPP-technologie voor nieuwe versfabriek

Zwanenberg Food Group investeert een bedrag van circa 20 miljoen euro in een nieuwe productiefaciliteit in Laar (Duitsland), even over de grens bij Coevorden. In deze fabriek zullen onder meer verse convenienceproducten worden gemaakt voor de Duitse markt. Aanleiding is de goede ontwikkeling van de afzet van snacks en vleeswaren in Duitsland in de afgelopen jaren.

“Voor Duitsland zijn dit relatief nieuwe producten, die goed blijken aan te slaan. Juist gezien het potentieel van de Duitse markt, de hoge eisen die hier worden gesteld aan kwaliteit en de voorkeur van de Duitse consument voor in Duitsland geproduceerde producten, kiezen wij ervoor ter plaatse te produceren”, licht CEO Ronald Lotgerink toe. “Wij zien Duitsland als een belangrijke strategische groeimarkt.”

In de fabriek zal de nieuwste en meest duurzame technologie worden toegepast, waaronder High Pressure Processing (HPP). Dit is een techniek waarbij verse producten door middel van extreem hoge waterdruk worden gepasteuriseerd. Hierbij wordt de houdbaarheid van het product sterk verlengd, zonder kwaliteits- of smaakverlies. Zwanenberg verkoopt reeds HPP-producten succesvol in een aantal landen, waaronder Nederland.

De fabriek zal naar verwachting operationeel zijn in het eerste kwartaal van 2014 en heeft een omvang van 7.000 m2.

Kijk voor meer informatie op www.zwanenberg.nl.