HomeThema'sEmpack Den Bosch 2014Zwager Techniek toont nieuwe ontwikkelingen op de Empack

Zwager Techniek toont nieuwe ontwikkelingen op de Empack

zwager-mondini

Op de Empack in ’s Hertogenbosch toont Zwager Techniek weer een compleet pakket verpakkingsmachines voor het verpakken van high care producten. Het belangrijkste nieuws is dat Zwager Techniek in 2013 succesvol is gestart met de verkoop van Mondini traysealers in Nederland en kan terugkijken op een vruchtbaar jaar. Op de Empack toont Zwager Techniek dan ook de nieuwste Mondini ontwikkeling, het Darfresh on tray verpakkingsysteem voor het vacuüm skinverpakken van high care producten in schalen.

zwager-logo-2014Het nieuwe Darfresh skinverpakken is ontwikkeld samen met de foliefabrikant Cryovac. Met deze nieuwe verpakkingsmethode is het mogelijk 40% sneller te skinverpakken; verlengde houdbaarheid van het product onder vacuüm en geen restfolie afval, dus naast de hogere capaciteit is er ook nog eens minimaal 30% materiaal besparing mogelijk.

‘Darfresh on tray' is een gepatenteerd verpakkingsconcept en wordt toegepast voor het verpakken van vers vlees, pluimvee, kaas, vis en maaltijden. De machine die getoond wordt in combinatie met Darfresh on Tray is het model Trave 340; deze machine is volledig volgens de nieuwe ‘Platform' bouwmethode, dat wil zeggen dat de machine naast het Darfresh on tray ook snel is om te bouwen naar trayseal volgens MAP, Mirabella of een van de andere trayseal verpakkingsconcepten. De Mondini Trave machines zijn volledig nat reinigbaar en zijn voorzien van snelwissel omstelsystemen.

Daarnaast toont Zwager Techniek de verticale vulmachine van Prewa, de Cubix, Deze nieuwe generatie RVS machines voldoet aan de hoogste eisen van hygiëne, snelheid en gemak van omstellen naar andere formaten en/of folies. De boxmotion machines zijn uitgevoerd in full servo voor de hoogste snelheid tot wel 180 zakjes per minuut en geven de mogelijkheid de machine zelfs intermitterend te laten werken. Qua techniek standaard uitgevoerd met Siemens PLC en Siemens motion. De machines zijn modulair opgebouwd en vriendelijk om te bouwen en uit te breiden met opties als Quattro seal, blokbodemzakken enz. De Prewa machines worden in Nederland ruim ingezet voor het verpakken van vis, kaas, diepvries, frites, maar ook vers gesneden groentes en zoetwaren.

Voor het flowpacken is er van de bekende flowpackmachinefabrikant Schib de nieuwe CO50 met full servo besturing. Deze machine is geschikt voor het flowpacken van een diversiteit aan producten. De machine valt op door de compacte machinebouw en snelle menu gestuurde omstelmogelijkheid. Deze flexibele machine serie is leverbaar in snelheden tot 200 verpakkingen per minuut, kortom, ideaal voor kleinere bedrijven of met high speed toepassing, met of zonder automatische invoer.

Schib is naast het voedingssegment ook sterk in het verpakken van non food producten zoals kunststof bestek, technische producten of bloemen. De machines kunnen voor allerhande producten worden ingezet.

Empack Den Bosch 2014 – Stand D313

Kijk voor meer informatie op www.zwagertechniek.nl.