HomeNieuwsZwager Techniek levert innovatieve verpakkingsoplossingen

Zwager Techniek levert innovatieve verpakkingsoplossingen

De Italiaanse bouwer van verpakkingsmachines Schib wordt in de Benelux al jaren tot volle tevredenheid vertegenwoordigd door Zwager Techniek, dat volgens Johan van der Elsken in de afgelopen twaalf jaar is uitgegroeid tot een bewezen en betrouwbare verpakkingspartner met veel kennis van zaken. “Dit blijkt uit het grote aantal van meer dan 250 opgeleverde machines”, zo stelt hij.

Schib heeft een goed jaar achter de rug en heeft ondanks de financiële crisis wederom meer oplossingen op het gebied van flowpack mogen realiseren dan voorgaande jaren. “Blijkbaar waarderen onze klanten onze innovaties, oplossingsgerichte aanpak, advisering en bovenal de betrouwbaarheid van de machines”, aldus Elvio Corato, international sales manager bij Schib.

De plussen in de verkoop zijn te zien over de gehele lijn van verpakkingssystemen, van ‘stand alone' tot complete verpakkingslijnen voor Food en Non Food. “Van oudsher hebben wij een sterke marktpositie in de zoetwaren- en bakkerijbranche, waar we de laatste jaren steeds meer complete verpakkingslijnen leveren. Deze complete lijnen worden geleverd inclusief aanvoer, belading en afvoer van product en indien gewenst voorzien van integratie van belading in de transportverpakking en/of palletisering”, aldus Johan van der Elsken.

Ook de ingezette focus op de AGF-branche werpt volgens hem zijn vruchten af. “Een mooi voorbeeld hiervan is de vorig jaar in Nederland geïnstalleerde en volledig geautomatiseerde lijn voor het verpakken van zogenaamde ‘stoplicht' paprika’s. Deze lijn is in samenwerking met Jentjens Machinetechniek tot stand gekomen en zorgt voor het wegen en automatisch inleggen van paprika’s. Door gebruik te maken van het innovatieve en unieke producthandeling systeem van Schib haalt deze flowpacker een snelheid tot 100 verpakkingen per minuut”, aldus Johan van der Elsken.

Maar ook de oplossingen van Zwager Techniek voor het verpakken van tomaten en losse onregelmatig gevormde AGF-producten als kolen, broccoli en prei vinden hun weg naar haar klanten. “Ook hier stellen onze gebruikers hoge eisen aan degelijkheid, betrouwbaarheid en vooral bedieningsvriendelijkheid”, aldus Johan van der Elsken.

Het multifunctionele touchscreen bedieningsscherm zorgt er volgens hem voor dat het inregelen van nieuw product en het opslaan van de parameters slechts een kwestie is van enkele handelingen op het scherm. “Deze snelle manier van machine omstellen vermindert de kans op fouten, scheelt veel tijd en dus geld, zeker wanneer er korte productieruns worden gedraaid”, aldus Johan van der Elsken.

Voor meer informatie:
Johan van der Elsken
Zwager Techniek
Parallelweg 124/23
1948 NN Beverwijk
T +31 (0)251 272 088
www.zwagertechniek.nl
info@zwagertechniek.nl