HomeThema'sEmpack Utrecht 2016Zwager Techniek en Fresh & Pack Services presenteren zich gezamenlijk

Zwager Techniek en Fresh & Pack Services presenteren zich gezamenlijk

zwager-freshpack-collage

Zwager Techniek is een succesvolle leverancier van kwalitatief hoogstaande verpakkingsmachines voor food, non-food, farmaceutische en technische/chemische producten. Vanuit het kantoor met eigen werkplaats in Beverwijk levert Zwager Techniek een breed scala aan verpakkingssystemen door de Benelux. Tevens beschikt men over een eigen technische dienst die verantwoordelijk is voor de installatie en nazorg. Voor u betekent dit de garantie voor een snelle service en levering van onderdelen.

zwager-logo-2014Maar wat is een verpakkingsmachine, zonder het juiste materiaal, nu waard om tot een goede eindverpakking te komen? Voor dit en nog veel meer verpakkingsoplossingen kunt u terecht bij Fresh & Pack Services. Beide bedrijven presenteren zich op een gezamenlijke stand tijdens de Empack 2016 te Utrecht.

Met enige regelmaat trekken Fresh & Pack Services en Zwager Techniek dan ook gemeenschappelijk op. Koopt een klant een installatie bij Zwager Techniek…. dan kan hij zijn materiaal bij Fresh & Pack services onderbrengen. Gezamenlijk garanderen beide bedrijven dat machine en materiaal optimaal op elkaar worden afgestemd en dat het vanaf de eerste dag ook goed loopt.

Fresh & Pack Services biedt een totaaloplossing voor verpakkingsmaterialen, dit omvat advies, ontwerp, totale lithografie, afmonsteren en afwerking tot het gewenste eindproduct. Fresh & Pack Services ‘ontzorgt' de klant door hem van A tot Z in het gehele proces te begeleiden. Het gaat dan over het inzetten van onbedrukte- of bedrukte rollen in enkel- of meerlaagse barrière foliesoorten of om een kant en klare eindverpakking zoals een doypack, special shape bag of de laatste nieuwe versie van de square bottom bag. Van de twee laatstgenoemde verpakkingsvormen staan er op de EMpack twee levensgrote verpakkingen.

De Ferrari onder de traysealmachines

Op de Empack 2016 in Utrecht toont Zwager Techniek met trots de Ferrari onder de traysealmachines, de Trave 1000. Deze hoge snelheid multi-formaat machine laat u zien wat een Mondini ook voor úw bedrijf kan betekenen.

Want of u nu een kleine stand-alone sealmachine zoekt of een volledig geïntegreerde high speed machine voor een multinational, Mondini heeft voor u de juiste oplossing om u te kunnen onderscheiden van uw concurrenten. Denkt u daarbij aan het feit dat de Mondini is gebouwd volgens de platform methode. Deze machine kan alle verpakkingsvormen verwerken. Alleen door wisseling van een tool biedt een Mondini traysealer toepassingen als topseal, MAP (verpakken onder beschermde atmosfeer), skinverpakken, stretchseal en nog veel meer.

Voor deze verpakkingstoepassingen biedt Fresh & Pack Services de juiste combinatie van schalen en bijbehorende folie om desgewenst producten met of zonder barrière folie te kunnen verpakken. Of het nu gaat om PP, PS, A-PET, C-PET of r-PET trays, wij kunnen deze leveren in verschillende formaten, vormen en kleuren in combinatie met de juiste bedrukte- of onbedrukte bovenfolie. Dit geldt ook voor de schalen en foliën voor de skintoepassing, een verpakkingsvorm die de laatste tijd weer volop in de picture is.

De fabrikant Mondini staat voor betrouwbaar, toekomstgericht, onderscheidend, innovatief, kostenefficiënt en milieuvriendelijk. Niet voor niets is Mondini al meer dan 40 jaar met meer dan 10.000 installaties wereldwijd marktleider voor het verpakken van voedingsmiddelen en ontwikkelt zij industriële en medische toepassingen. Mondini heeft de focus op een sterke betrokkenheid bij onderzoek en ontwikkeling in nauwe samenwerking met haar klanten.

Modulair opgebouwde verticale vul- en sealmachines

Daarnaast toont Zwager Techniek de verticale vul- en sealmachine van Prewa, de Cubix. Deze nieuwe generatie RVS machines voldoet aan de hoogste eisen van hygiëne, snelheid en gemak van omstellen naar andere formaten en/of foliën.

De boxmotion machines zijn uitgevoerd in full servo voor de hoogste snelheid tot wel 180 zakjes per minuut en geven de mogelijkheid de machine zelfs intermitterend te laten werken. Qua techniek standaard uitgevoerd met Siemens PLC en Siemens motion.

De machines zijn modulair opgebouwd en doelmatig om te bouwen en uit te breiden met opties als quattroseal-, blokbodemzakken enz.

De Prewa machines worden in Nederland breed ingezet voor het verpakken van vis, kaas, diepvries, frites, sauzen, maar ook voor vers gesneden groenten en zoetwaren.

Flowpacken voor allerhande producten

Voor het flowpacken is er van de bekende flowpackmachinefabrikant Schib de nieuwe CO50 met full servo besturing. Deze machine is geschikt voor het flowpacken van een diversiteit aan producten.

De machine valt op door de compacte machinebouw en snelle, menu-gestuurde omstelmogelijkheid. Deze flexibele machineserie is leverbaar in snelheden tot 200 verpakkingen per minuut. Kortom, ideaal voor kleinere bedrijven of met high speed toepassing met of zonder automatische invoer.

Schib is naast het voeding segment ook sterk in het verpakken van non-food producten zoals kunststof bestek, technische producten of bloemen. De machines kunnen voor allerhande producten worden ingezet.

Voor deze multifunctionele inzetbare verpakkingsmachines biedt Fresh & Pack Services een veelvoud van allerlei materiaal combinaties. Kom kijken op onze stand B-206 in Hal 2 en laat u door onze adviseurs informeren.

Mespack doypackmachines

Op de stand wordt de nieuwste doypackmachine van Mespack voor het horizontaal produceren van stazakken getoond. Mespack is specialist in Doypack- en stickpackmachines en heeft een breed programma van machines en productmogelijkheden. De op de EMpack getoonde machine is voorzien van Zippersysteem en Euroloch voor o.a. hangverpakkingen.

Elke Mespack machine kan worden uitgevoerd met verschillende soorten doseersystemen, bijvoorbeeld een cupfiller voor granulaten, servo gestuurde wormdoseringen voor fijne poeders, pistonpompen voor vloeistoffen en multi-head wegers voor zoetwaren, snacks en andere convenience foodproducten.

De machine op de EMpack is een gezamenlijk afgerond project in de PET-food industrie. Onze klant gaat met deze verpakkingslijn honden- en kattenvoer verpakken. Op de beurs zal deze lijn dan ook vol in bedrijf zijn.

Op deze machine zal een tweetal verschillende materiaalcombinaties worden verwerkt. Een bedrukte meerlaagse transparante folie met zeer hoge barrière en een verpakking bestaande uit een kraftpapier laminaat. Papierverpakkingen met barrière zijn zeer gewild en indien gewenst zijn ze zelfs leverbaar met een transparant venster voor een optimale presentatie. Het venster kan in principe in iedere vorm gemaakt worden en op de stand zijn hiervan vele voorbeelden te zien. Tot slot is het zelfs mogelijk dit kraftpapier te combineren met zogenaamde PLA (polylactic acid) materiaal om zo tot een biologisch afbreekbare- en composteerbare eindverpakking te komen.

Empack Utrecht 2016 – Stand B206

Kijk voor meer informatie op www.zwagertechniek.nl en/of www.fenpservices.nl.